Ілюзія земного раю, або 4 кроки до ідеологічного підриву нації
56357_600
Основна картина на обкладинці: мурал Роберта МакКола (Robert McCall) «Пролог та обіцянка»

В 1984 році колишній працівник КДБ Юрій Безменов дав публічне інтерв’ю, в якому розкрив одну з ідеологічних тактик СРСР з підриву іноземних структур. На той момент він вже деякий час ховався в Канаді під іменем Томас Шуман, проте КДБ його знайшли. Розуміючи, що втрачати йому вже нічого, він увійшов в публічний простір і покроково розказав про тактику ідеологічного підриву, яка нині дає свої плоди на Заході.

Як пише сайт Християни для України, Юрій Безменов був одним з інструментів радянської машини, займаючись підривною діяльністю в Індії та США. Його робоче резюме показує, наскільки сильно і як надовго він занурився в комуністичну систему. Він був офіцером КДБ і з часом став спеціалістом з радянської пропаганди. З ціллю поширення ідеології його відправляли в різні країни під прикриттям професії перекладача. Саме так він опинився в посольстві СРСР в Індії, куди поїхала команда, яка повинна була допомогти уряду і в економічних питаннях. Він був прес-офіцером, пізніше прес-аташе, а паралельно займався підривною діяльністю та поширенням радянських ідей. Також, будучи журналістом «Новостей», він займався відкритою пропагандою, і визнає, що новини як такі не були для них пріоритетом. Важливо було конструювати мозок радянської людини відповідно до бажань Великого Брата.

ттт

В низці інтерв’ю Юрій не приховував ні свого минулого, ні досвіду, ні страху перед системою. Він відверто визнавав, що підривні процеси на заході вже запущені, і якщо нічого не робити, в США буде дуже важко жити. В 1984 році Юрій дав інтерв’ю Едварду Гріфіну, в якому розкрив чотири кроки до ідеологічного підриву нації. Нижче витяги з його слів.

Ідеологічний підрив – це активні заходи (мовою КДБ) або, інакше кажучи, психологічна війна. Ціль цієї війни — поміняти сприйняття реальності кожного американця такою мірою, щоб попри величезну кількість інформації, вони не могли прийти до розумного висновку, коли йдеться про самозахист, захист сім’ї, спільноти та країни. Це велика промивка мізків яка дуже повільно йде і розділена на 4 стадії.

ллл

1 стадія: Деморалізація (15-20 років).

На те, щоб виховати як мінімум одне покоління студентів в країні ворога, потрібно було від 15 до 20 років впливу ідеології марксизму-ленінізму. Успіх на цій стадії був можливий тоді, коли ніхто не піддавав сумніву цю ідеологію, відмовився оперувати цінностям чи базовими принципами патріотизму. Зі слів Юрія, в Америці ця стадія була завершена за 25 років і навіть перевиконана, бо досягла таких сфер, про які ні Андропов, ні інші не могли подумати. Це сталось через те, що найбільше ця ідеологія поширювалась і поширюється від американців до американців, радше ніж від іноземного впливу. Причина? Відсутність моральних стандартів, де істинна інформація вже не має ваги. Деморалізована людина не сприймає факти, навіть якщо їй надати докази, увімкнути документальні фільми, відвезти та показати концентраційні табори. Людина з промитим мозком не розуміє, що відбувається, допоки не отримає удар військового чобота. Це трагедія деморалізації.

2 стадія: Дестабілізація (2-5 років).

Фокус цієї стадії спрямований на економіку країни, міжнародні відносини та оборонні системи. Чим вразливіші ці сфери, тим швидше на них впливає ідеологія марксизму-ленінізму.

3 стадія: Криза (до 6 тижнів).

Стадія кризи одна з найкоротших. Для того, щоб довести попередньо ідеологічно підготовлену країну до кризи, необхідна лише іскра.

4 стадія: Нормалізація.

Нормалізація — це цинічний вислів радянської пропаганди. Адже навіть, коли в 1968 радянські танки в’їхали в Чехословакію, Брєжнєв сказав: Тепер тут нормалізовано! На цій стадії важливо пообіцяти людям рай на землі, різні вигоди, паралельно дестабілізувати економіку, знищити відкритий ринок і поставити свого Великого Брата. В результаті ми бачимо, як в США з’являється все більше лівих, а професори та правозахисники стають інструментом в процесі підриву для дестабілізації країни.

ооо
Світлини з протестів Black lives matter (перекл. – Життя темношкірих має значення)

На цьому закінчується уривок з інтерв’ю, довшу версію якої ви можете знайти у відкритих джерелах. Ми дійсно бачимо в наші дні, як слова Юрія Безменова набувають матеріальної форми на заході, особливо, в Америці. Там виросло ціле покоління людей, які мислять комуною, вразливі до ідеологічного впливу, знищують все, що їм не подобається та мріють про утопію.

Ми спостерігаємо за цими змінами та намагаємось зупинити механізм, який знищує нації. Але для Бога це не є сюрпризом. В Біблії в другому посланні апостола Павла до Солунян він попереджає церкву про обачність в часи, коли їхнім розумом будуть маніпулювати: «Не дайте легко вивести себе з рівноваги, ані щоб вас тривожили харизмом, словом, чи листом, який нібито від нас, — що день Господній уже настає. Нехай ніхто жодним способом не бентежить вас! Бо спершу настане відступство й виявиться чоловік безбожний, син погибелі» (1 Солунян 2:2-3). Тому, що ми точно можемо робити – це тримати рівновагу, не піддаватися світським течіям і боротись за розум свій та інших, тримаючись за істину.

Саме інтерв’ю:

Ілюзія земного раю, або 4 кроки до ідеологічного підриву нації

За темою

Наука разом з Богом! 15 всесвітньо відомих вчених, які були глибоко віруючими
14:08 - Вт / 10 Жов. Історія, Люди, Світ
Друкар Іван Федоров: міфи і правда. До річниці Острозької Біблії
10:23 - Сб / 12 Сер. Історія, Книги, Україна
Джон Буньян і його книга «Подорож Пілігрима в Небесну країну»: 10 неймовірних фактів
14:20 - Сб / 06 Бер. Історія, Книги, Люди
Хто або що краде у нас Різдво і як віднайти його втрачену суть?
15:00 - Пн / 21 Гру. Історія, Світ
Штундизм: українські християнські братства ХІХ століття
18:10 - Пт / 09 Жов. Історія, Україна
7 відомих картин про хоробрість біблійних героїв
17:00 - Пт / 28 Сер. Історія
Кірха – свідок того, що у Володимирі мирно проживали люди різних релігійних переконань
17:00 - Пн / 27 Лип. Історія, Церква України
Кірха по той бік Дністра: лютерани в Заліщиках
16:00 - Пт / 10 Лип. Історія
5 місіонерів, які відгукнулися на Божий поклик і змінили життя багатьох
17:32 - Чт / 25 Чер. Історія
В Ізраїлі знайшли древні мозаїки, на яких зображені сцени з Біблії
17:12 - Нд / 31 Тра. Історія, Світ
Українська еміграція: благословення чи прокляття?
14:49 - Чт / 07 Тра. Історія, Світ, Церква України
7 причин, чому Пасха під час пандемії подібна на першу Пасху в Єгипті
15:50 - Пн / 20 Кві. Історія, Світ, Церква України