Як зустрітися з Богом?
0
blog-009

Це питання ставить собі кожна людина, і не завжди в спокійних і простих обставинах, виправдовуючи тим самим приказку «Як тривога, так до Бога!» Але хіба Бог не хоче або приховує Своє обличчя від нас у звичайних життєвих обставинах і ситуаціях?

Звичайно ж, ні, просто людина не завжди готова зустрітися з Ним. Кимось керує страх, і він уникає зустрічі з Богом; інші керуються думкою про покарання за провини; ще хтось каже, що не гідний; деякі взагалі вірять, що Він не існує.

І у скількох людей не запитай, знайдеться безліч різних причин і виправдань, чому людина не прагне і не шукає зустрічі з Богом. Релігії і різні вірування відкривають Його з різних боків, але це всього лише спроба людини пояснити Незрозумілого й інтерпретувати Його дії у видимому світі.

Досліджуючи історію і життя людей, які все ж зустрілися з Богом обличчям в обличчя, можемо помітити одну загальну закономірність, що не вони Його шукали і знайшли, а Він Сам вийшов їм назустріч. Дивлячись на приклади таких біблійних персонажів, як Мойсей, апостол Павло, Авраам, Ісак, Яків, на весь Ізраїльський народ і ін., ми бачимо, що Творець відкриває Себе і лишається вірним у взаєминах з людиною, навіть коли та не стримує обіцянки і не дотримує дане нею слово. Тим самим Він доводить, що робить все можливе зі Свого боку і лишається вірним заради Імені Свого, «бо зректися Самого Себе не може» (2Тим. 2:13).

Зрозумілим є одне, що Бог, Творець і Отець Небесний завжди відкритий до спілкування і взаємин, тільки у Його дітей так і залишилася вільна воля, яка дозволяє вибирати і вирішувати, що їм робити, а що ні. Тому кожен і живе так, як вважає за потрібне, і, відповідно, має належні результати і плоди у житті.

Ісус Христос, Месія, Спаситель світу, пророк і вчитель, прямуючи до Єрусалиму, глянувши на місто, сказав такі слова: «Скільки разів Я хотів зібрати дітей твоїх, як птах пташенят своїх під крила, і ви не захотіли!» (Луки 13:34). Бог ніколи і нікого не змушує. Його бажання, щоб людина прагнула, жадала і докладала власні зусилля у напрямку спілкування з Ним.

Отець Небесний і Творець не створив нас роботами і байдужими. Навпаки, Він наділив нас здатністю мислити і любити. Ми були створені за Його образом і подобою, а значить, Він вклав у нас все найкраще і прекрасне, подарувавши можливість мати з Ним особисті стосунки завжди і всюди.

Він завжди нам нагадує: «Тільки Я знаю наміри, які маю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію. І кликатимете до Мене, і підете, і будете молитися Мені, і Я буду прислуховуватися до вас І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем» (Єремії 29:11-13).

Більше того, пророк Ісая, цитуючи слова Творця, показує, що проблема не в Джерелі, а в тому, хто приймає, кажучи: «Я прихилявся до тих, що Мене питали; Я знайдений тими, що Мене не шукали. Я казав: Оце Я, оце Я! до народу, що Йменням Моїм не був званий» (Ісаї 65:1). Показуючи тим самим, що Він є ініціатором і гарантом побудови взаємин, їхньою сполучною і завершальною нотою в незакінченій п’єсі під назвою «людське життя»!

Він завжди поруч, чує, все знає і спостерігає за всім. Він не далеко від нас, як багато хто вважає, і зовсім не такий, яким Його уявляють. Сьогодні, як і завжди, є можливість познайомитися з Ним особисто, обличчям до обличчя. Єдине, що необхідно і чого буде цілком достатньо, – одного лише бажання і звернення до Нього особисто. Бо «так говорить Господь, що чинить оце, Господь, що вформовує це, щоб поставити міцно оце, Господь Його Ймення: Покликуй до Мене – і тобі відповім, і тобі розповім про велике та незрозуміле, чого ти не знаєш!» (Єремії 33:2-3 ).

Костянтин Воропаєв для ІА Світогляд

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти «цінність» та зберегти теплоту взаємин у родині

За темою

Хто і чому винен у наших бідах?
14:15 - Нд / 21 Лис. Що каже Біблія
Чому кукіль був настільки небезпечним?
16:23 - Вт / 18 Тра. Що каже Біблія