4-5 грудня відбувся Глобальний Лідерський Саміт
img_2680-2-750×496

4-5 відбулася унікальна та грандіозна подія 2020 року – Глобальний Лідерський Саміт. Зустріч була офлайн у Києві та онлайн через платформу BigMarker.

Про це пише Слово про Слово.

12 спікерів ділилися навичками та досвідом у лідерстві. Все більше наголошувалося на тому, що найкращий приклад для наслідування у лідерстві є Ісус Христос. 

img_2886-750×500

Ведучим ГЛСу був Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!» та президент Асоціації «Новомедіа», у якого неперевершено виходило тримати увагу глядачів та вести програму. Його гумористичні й водночас серйозні вислови дійсно підтверджували його журналістські та ораторські здібності.

img_2693-750×491

Як у першому, так й у другому дні на початку заходу було прославлення, яке вела музична група церкви «Християнська надія», де саме й проходив ГЛС 2020.

У першому дні розпочав програму пастор церкви «Християнська надія» Решетинський Валерій Миколайович, який говорив про стратегію росту лідера. Він назвав такі складники стратегії росту: бачення; взаємовідношення; ресурси; програми.

img_2696-750×500

Першим спікером ГЛС став багаторічний «ветеран» цієї події Крейґ Ґрошел – старший пастор популярної інноваційної церкви «Life.Church», автор бестселерів та подвижник ГЛС.

Крейґ розповів про «Лідерство під час падіння». Він ілюстрував «Життєвий цикл організації», яка може чудово розпочати свою справу. Проте одного разу організація (група, лідер) може увійти в кризу, і дуже важливо під час падіння (погіршення) направити вектор на зростання і йти вперед. Найголовніше, що християни мають впевненість у Бозі, Який може допомогти їм йти далі.

«Відчуйте страх, і все одно йдіть далі», – наголосив пастор.

img_2709-750×500

Другий спікер, Микола Романюк, старший пастор Ірпінської Біблійної Церкви, ділився темою про «Пастухів та сторожів». Хто ти? Пастух, який любить свою отару та бажає змінювати щось в церкві? Або сторож, який стежить за отарою, проте коли нападе вовк – він одразу ж тікає, а ще для якого зміни – це щось страшне чи погане?

Микола наголосив, що в церкві пастори мають бути пастухами. Сторожи теж можуть бути корисні в церкви, проте їх не повинно бути більше, ніж пастухів. Він підкреслив, що Ісус Христос є прикладом для наслідування. Саме Він є справжнім Пастухом:

«Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають. Як Отець Мене знає, так і Я Отця знаю, і власне життя Я за вівці кладу» (Від Івана 10:14:15).

Микола прокоментував свої очікування від ГЛС:

«Завдяки ГЛС, за ті роки, які я переглядав, я знаходив нові ідеї, які пов’язані з керівництвом, відповідальністю тощо. ГЛС відкривав для мене світ лідерства ширший. Також ця подія мені цікава тим, що є від цього користь. Взагалі оригінальний задум ГЛС був поєднати людей церковних, людей зі сфери соціально-культурної та бізнесової. Наша справа велика – ми повинні вести людей до Христа, навіть через різні сфери. А мудрість, яка є в різних сферах, однозначна корисна. Тому для служителя дуже важливо вчитися».

img_2732-750×567

Бразильська легенда футболу Кака поділився своїм досвідом, а ще говорив про своїх наставників, які по-різному проявляли лідерські здібності. Футболіст підкреслив, що для лідерів, які керують страхом, важливо дійти до результатів, проте лідери, які відносяться до людей з любов’ю досягнуть максимуму з командою.

Також Кака сказав, що дуже важливе усвідомлення ідентичності лідера. Якщо ти християнин, то не повинен соромитися показувати свою віру в Ісуса Христа у своїй справі (діяльності, служінні) як словами, так і вчинками.

img_2739-750×534

Наступним промовцем був Руслан Кухарчук, який акцентував свою тему на лідерстві у громадській діяльності. Якщо ти відчуваєш від Бога покликання щось робити, та впевнений, що це саме Бог тобі говорить, то треба йти, діяти та не боятись, тому що Бог може вести та допомагати. На цьому наголосив Руслан.

«Глобальний Лідерський Саміт – це найбільша християнська подія у світі за математичними показниками – тобто за кількістю країн, де відбувається ця подія, і кількістю учасників (понад 400 тис. людей). Плюс ГЛС вже 25 років триває, – прокоментував Руслан. – Все пройшло перевірку часом: стандарт і якість послань, технологія передачі знань (відеоролики, робочі зошити, тези). Для мене це важливо. Тому ця подія може дати практичну користь – це не тільки мотивація, а й, найголовніше, практичні навички для лідерства і служіння в церквах. ГЛС дає навички організації команди, керування часом, залучення нових інструментів і технологій, ідеї щодо оформлення свого бачення, темп роботи».

img_2747-750×518

Харизматичний Майкл Тодд, старший пастор TransformationChurch, говорив про «темп благодаті». В наш час, коли у лідера може бути багато справ, треба сповільнити темп та знайти правильним ритм життя. Це допоможе приділяти увагу сім’ї, спорту, здоров’ю тощо. Завдяки «темпу благодаті» лідер не буде постійно займатися тільки своєю діяльністю, нехтуючи сім’єю та іншими важливими справами.

img_2760-750×500

Дуже христоцентрично та актуально лунала промова від старшого пастора FellowshipChurch Альберта Тате. Ґрунтуючись на Біблії, він виділив 3 основні складники справжнього лідерства.

По-перше, лідер це той, хто «перевертає столи». Подібно Ісусу Христу, Який в храмі побачив торгівлю та перевернув столи, ми також повинні бачити несправедливість та боротися з нею.

По-друге, лідер повинен іншим «мити ноги». Ісус Христос теж мив ноги учням. Він, бувши Неперевершеним Лідером, змирився та служив іншим. Це чудовий приклад для наслідування. Лідери повинні не тільки боротися з несправедливістю, але й служити друзям та ворогам, проявляючи любов.

Та, по-третє, справжній лідер – це «кульгавий лідер». Пастор нагадав історію про Якова, який боровся з Божим представником. В результаті Божий посланець доторкнувся до суглоба стегна Якова, після чого патріарх почав кульгавити. Пастор наголосив на тому, що лідери повинні бути смиренними та не боялися помилятися. Якщо лідер помилися чи програв, то в цей час він може у смиренні поглинутися в Божу благодать та Його перемогу.

img_2762-750×455

У другому дні першим спікером була Сейді Робертсон, Instagram інфлюенсер, у якій 3.8 млн підписників. Вона наголосила, що справжнього лідера роблять справжність (щирість) та прямота (відкритість).

Один з уроків, як вона стала відомою та успішною у своїй справі – це необхідність вчитися від інших людей, семінарів, книг тощо. Постійне розуміння того, щоб ти не все знаєш і маєш постійно чому вчитися підтверджують твоє смирення.

Сейді часто підкреслювала, що через Instagram вона прагне євангелізувати. Для неї найважливіше – ділитися своєю вірою в Ісуса Христа. Вона дуже рада, що може довіряти Йому, а також про всі свої страхи та невпевненості говорити Йому. Тому що Господь розуміє та може допомогти.

img_2794-750×515

Світовий дослідник, лідер думок та експерт у галузі людського потенціалу Маркус Бакінгем поділився знаннями в роботі з командою та організацією. Він наголосив, що для лідера важливо зробити дві речі, щоб розвивалась пружність в команді чи організації: випереджувальне спілкування та психологічна безпека.

Також він запропонував пройти безкоштовний тест Stand-Out на marcusbuckingham.com/gift-of-standout, щоб дізнатися свої сильні сторони. Здатність використати свої сильні сторони у певній справі є початком роботи над пружністю.

img_2815-750×462

Наступний промовець, наймолодший депутат України Святослав Юраш, говорив на суспільно-політичну тему. Після його промов  була можливість ставити йому питання, на які він відповідав.

Святослав поділився своїми думками щодо ГЛС:

«Цей Саміт – можливість побачити, що коронавірус не вічний. Нам треба збиратися, комунікувати та будувати діалог між ціннісною громадськістю і політиками та діячами, – і там знаходити ту правду, яку шукаємо для всієї України. Ми дякуємо організатором Саміту та всім присутнім. Цей діалог дуже важливий для нас. Ми відчуваємо вашу підтримку, допомогу, пораду, і будемо разом рухати України вперед».

img_2828-750×510

Рорі Вайден, який є письменником та спікером Hall of Fame, ділився темою про тайм-менеджмент. Він зауважив, що для лідера необхідні не тільки терміновість та важливість, але й значимість – мислення примножувача.

Також Рорі зосередив увагу на методі «Воронки фокусування», який допоможе правильно розподілити час та пріоритетність у роботі. В цьому методі можна обрати напрям у роботі:

  • Відхилити завдання;
  • Автоматизувати завдання;
  • Делегувати завдання;
  • Відкласти завдання;
  • Концентруватись у завданні.
img_2833-750×536

Промовець Степан Михайлов, співвласник AIR Media, говорив про ту справу, якою займається їхня організація. Основна форма їх роботи – це відеоконтент через платформу YouTube.

Він підкреслив, що навіть прості люди можуть мати на своєму YouTube-каналі багато підписників та переглядів. Для прикладу, це Ольга Матвей (4,25 млн підписників), яка пропонує прості та смачні рецепти для приготування їжі. Або канал Kids Diana Show (70,4 млн підписників), контент якого – іграшки та всякі дитячі речі.

«Моє очікування від будь-яких заходів, де збираються християни – це можливість багато думати й здобувати певні навички та бачення про те, як впливати на навколишній світ. А також формувати та синхронізувати спільні християнські цінності. А ще ділитися досвідом для спільної мети, – прокоментував Степан.

img_2852-750×500

Останнім спікером був старший пастор ThePotter’sHouse Ті Ді Джейкс, який говорив про те, що лідери повинні масштабувати свій світ. Він закликав вийти з зони комфорту, та почути інші точки зору, увійти в ситуацію іншої людини й подумати, чому вона саме так думає, а не інакше.

img_2874-750×512

Також у всіх учасників була унікальна можливість придбати:

  • відеозапис спікерів за 2020 та 2019 роки;
  • різні видання (деякі безкоштовно, а деякі за кошти).

А ще ведучий запропонував учасникам, які дивляться захід онлайн, сфотографувати свою групу під час заходу та надіслати технічній команді ГЛС. Тому всі глядачі могли подивитися фотографії деяких церков та команд, які беруть участь в Саміті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Глобальний Лідерський Саміт у Києві: все, що треба знати про подію

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ