Чому так важливо молитися щодня: 5 аргументів
joshua-951×615

Важливість щоденного спілкування за допомогою молитви неможливо переоцінити. Вона настільки важлива, що згадується у Святому Письмі понад 250 разів! У чому ж полягає важливість щоденної молитви?

Поклик. Медіа підготувало кілька аргументів на користь щоденної молитви.

Щоденна молитва дає нам можливість ділитися всіма аспектами свого життя з Богом. Життєві обставини змінюються щодня. Впродовж короткого часу все може змінитися від доброго до поганого. Господь закликає нас приносити Йому наші турботи для розгляду і потенційного благословення. Він також закликає нас ділитися з Ним своїми радощами й перемогами. В Єремії 33:3 сказано: «Звернись до Мене – і Я тобі відповім, сповіщу тобі велике й неосяжне, відкрию те, чого ти не знаєш». Бог бажає, щоб ми звертались до Його і Він міг відповісти на наші молитви. Він також бажає поділитися з нами неймовірними благословеннями, які ми можемо втратити, якщо не звернемося до Нього з молитвою. І, зрештою, в Якова 4:8 нам сказано: «Наблизьтеся до Бога, і Він наблизиться до вас». Господь бажає, щоб ми завжди були поруч із Ним.

Щоденна молитва дає можливість висловити подяку за Його дари в нашому житті. Не секрет, що ми маємо дякувати Богові за все, що Він дає і робить для нас. Нам слід щоденно визнавати Його доброту й любов до нас. Псалмоспівець заповідає: «Прославляйте Господа, бо Він добрий, і милість Його вічна!» (Псалом 136:1). А в Псалмі 9:2 він проголошує: «Буду прославляти Господа усім своїм серцем, розповідатиму про всі Твої чудеса». Ми щодня молимося, щоб висловити Йому подяку за Його вірність і забезпечення всім необхідним у нашому житті.

Щоденна молитва дає можливість визнати свій гріх і попросити допомоги в його подоланні. Ми всі грішимо щодня – визнаємо ми це, чи ні. Отже, як нам слід чинити, будучи послідовниками Ісуса Христа? У Біблії дуже чітко сказано: «Я визнав перед Тобою свій гріх і не приховав своєї провини. Я сказав: Визнаю свій переступ Господеві. І Ти простив мою провину» (Псалом 32:5). Кажіть Богові про те, що Він і так уже знає – і робіть це щоденно. Це – чудова можливість звільнитися від виснажливих наслідків гріха. Дуже часто християни живуть із невисповіданим гріхом, що порушує їхні особисті стосунки з Ісусом Христом, замість того, щоб смиренно підкоритись і попросити прощення в молитві. Ще один важливий елемент щоденної молитви – просити в Бога сили для покаяння в наших гріхах. Лише Він може допомогти нам відвернутися від наших гріхів, і для цього Йому потрібно почути наше прохання про допомогу в покаянні.

Щоденна молитва – це акт поклоніння й послуху. Можливо, жоден інший текст не пояснює краще, чому нам слід молитися щодня, ніж 1 Солунянам 5:16-18: «Завжди радійте, невпинно моліться, за все дякуйте, бо це Божа воля в Ісусі Христі щодо вас». Воля Господа полягає в тому, щоб Його діти раділи в Ньому, молилися й були вдячними Йому. Молитися постійно просто означає, що ми маємо зробити молитву звичкою та ніколи не залишати її. Молитва також є актом поклоніння, бо цим ми показуємо, як сильно шануємо Його. Вона є й актом послуху, який приносить радість Богові, коли Він бачить, що Його діти виконують Його заповіді.

Щоденна молитва – це спосіб визнати, хто насправді контролює наше життя. Як християни ми знаємо, хто насправді контролює все. Бог є суверенним. Ніщо не відбувається без Його відома (Ісаї 46:9-10; Даниїла 4:17). Пануючи над усім, Він заслуговує нашого поклоніння та прославлення. «Твоя, Господи, величність, сила, пишнота, слава, і могутність, адже все, що на небі й на землі Твоє! І Тобі, Господи, належить царство! Ти вищий понад усе, як Владика!» (1 Хронік 29:11). Бог – наш великий Цар, і тому Він контролює кожний аспект нашого життя. Нам слід щодня з покорою визнавати Його першість у нашому житті та з пошаною ставитися до такого великого й чудового Царя.

Молитва – це те, що нам усім слід бажати робити щодня. Проте багатьом християнам може бути складно впокорити своє «я» в щоденній молитві. Для тих, хто живе з Господом протягом багатьох років, молитва може втратити новизну, і вони стикаються з труднощами в належній демонстрації віри або пошани. Але ким би не була людина – новонаверненим чи зрілим християнином – молитва завжди має розглядатись як найкращий спосіб спілкування з Богом.

Уявіть, що ви не розмовляєте з коханою людиною або близьким другом. Скільки триватимуть такі стосунки? Щоденна молитва – це щоденне спілкування з нашим небесним Отцем. Що насправді дивно – що Господь взагалі бажає спілкуватися з нами! Псалмоспівець запитує: «То хто така людина, що пам’ятаєш про неї, або людський син, що провідуєш його?» (Псалом 8:5). Щоденна молитва – це чудовий спосіб зрозуміти цю неймовірну істину та прекрасна перевага, подарована нам Богом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пуритани писали про молитву: 5 корисних поглядів

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
За останній рік на Харківщині відкрили 15 нових церков
15:07 - Пн / 22 Січ. Події, Християнське життя, Церква України
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Місія yesHEis UA випустила документальний фільм «Капелани. З Богом на фронті»
12:25 - Ср / 06 Гру. Люди, Місія, Християнське життя, Християнські цінності