Цінності молоді міленіалів й покоління Z: результати дослідження
unnamed

Християнська організація World Vision у співпраці з дослідницькою фірмою Барна Group, опублікувала звіт «The Connected Generation», у якому представила звіт про цінності міленіалів та покоління Z.

Про це пише Слово про Слово з посиланням на evangelicalfocus.com.

«Детальне дослідження ґрунтується на міжнародному огляді громадської думки в Інтернеті. Всього 15399 респондентів у віці 18–35 років у 25 країнах опитувались в Інтернеті на 9 різних мовах», – пояснили автори.

Воно показує, «які цінності мають міленіали, а тепер покоління Z, і що вони привносять із собою в доросле життя, який світ вони вже будують», а також «їхнє ставлення до віри та те, як вони усвідомлюють власні духовні потреби».

За словами Ендрю Морлі, президента та головного виконавчого директора World Vision International, «завдяки цьому важливому та всебічному дослідженню ми виявили, що молоді люди дійсно думають глобально і щиро хочуть змінити світ на краще».

«Але це також виявляє необхідність переосмислити те, як церкви контактують та мобілізують молодь. Впливаючи в довготерміновій перспективі на цих молодих людей, ми робимо тривалий вплив на світ», – додав він.

World Vision та Barna зазначають, що «це найвичерпніше дослідження, опубліковане на цю тему […], ми сподіваємось допомогти церквам та лідерам оцінити потреби молоді, досягти їх». 

«Ми сьогодні отримали унікальну думку про духовний розвиток і широкий огляд щодо найактуальніших питань і проблем, з якими стикаються «Міленіали» і «покоління Z» – когорти, про які багато говорять і часто неправильно розуміють», – зазначив президент Барни Девід Кіннаман.

«Результати допоможуть християнським лідерам різного віку співпрацювати з новими поколіннями в усьому світі, щоб скористатися їхнім унікальним «моментом єднання”, підкреслив він.

Самотність і тривога, основні виклики

Дослідження показує, що самотність – одна з головних проблем для молоді. Загалом 57% опитаних кажуть, що вони відчувають зв’язок зі світом, але лише кожен третій відчуває турботу оточуючих.

«Ми говоримо про найпов’язаніше покоління в історії, яке знає все, що відбувається у світі через соціальні медіа, але відчуває самоту у своєму повсякденному житті. Вони живуть із занепокоєнням про своє майбутнє», – заявив іспанський новинний сайт Protestante Digital, генеральний директор компанії World Vision Spain, Хав’єр Руїс.

За словами керівника департаменту віри та розвитку суб’єкта господарювання, Nieves Carabaña, «глобальний зв’язок не замінює тісного. У доповіді робиться висновок про те, що люди віри відчувають міцний зв’язок, і чим сильніше цей зв’язок, тим менше відчуття страху, тривоги чи самотності».

Самотність пов’язана саме з невпевненістю і тривогою, ще одним з основних тягарів цього покоління. До 40% відчувають невпевненість у своєму майбутньому, більше, ніж оптимістичні (37%), а 31% – з тривогою стикаються з важливими рішеннями свого життя.

«Тому ключова робота з ними та побудова відносин. Якщо ми можемо дати нашим церквам привабливу місію, яка пов’язана з бажанням цих молодих людей вплинути і покращити світ, і водночас створити привітну громаду, у нас є кілька можливих способів роботи», – підкреслив Руїз.

Покоління волонтерів

Згідно з дослідженням, майже половина опитаних заявляють, що якимось чином втягуються в різн іпректи, які їх хвилюють, а 30% роблять якусь добровільну діяльність.

«Вони є поколінням, яке хоче реалізувати свої переконання. Вони вимагають, щоб церковні лідери так жили у своїй вірі», – сказав Руїз.

Духовно чутливі й спраглі

Духовність також важлива для нових поколінь. Дослідження показало, що більша частина опитаних вважають, що релігія є «доброю для людей та суспільства».

Крім того, для більшості християн, які брали участь у дослідженні (73%), важливо мати когось у своєму житті, щоб поділитися своїм досвідом віри.

Однак, коли їх запитують про важливість учнівства, лише 13% вважають це необхідним.

«У звіті йдеться про те, що 20% молодих віруючих пропускають збиратися разом зі своїми друзями. Це повинно змусити нас думати, що деякі з тих, хто ходив до церкви, тепер уже не пішли, і як дістатися до тих, хто йде чи пішов, як їх супроводжувати», – підкреслила Карабанья.

Вона підкреслила, що церкви та лідер повинні «говорити з ними, ділитися вічними посланнями Євангелія, яке не змінюється, а передає їх у постмодерністському плані».

«Ці молоді люди не майбутнє, вони сьогодення. Вони вже є провідними церквами та на важливих посадах у суспільстві. Тому нам потрібне це покоління, щоб побудувати світ справедливості, де Євангеліє Ісуса можна реалізувати на практиці»  – підсумував Руїз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сучасна молодь має Інтернет в голові й Instagram у крові», – пастор з Луцька

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
Місіонери CITA провели різдвяні заходи в регіонах України
16:32 - Ср / 27 Гру. Люди, Місія, Події, Свята
Місія yesHEis UA випустила документальний фільм «Капелани. З Богом на фронті»
12:25 - Ср / 06 Гру. Люди, Місія, Християнське життя, Християнські цінності
Пастор-капелан з міста Марії став прототипом головного героя в новій книзі про війну
12:38 - Чт / 30 Лис. Благодійність, Книги, Люди
Наметовий флешмоб охопив десять областей України: Місія «Христос є відповідь» підвела підсумки
17:59 - Ср / 22 Лис. Люди, Події, Україна, Християнські цінності
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності
В Ірпені автор видав книгу із відміткою «Створено без допомоги штучного інтелекту»
18:58 - Пн / 06 Лис. Книги, Люди, Християнське життя
На екрани виходить новий сучасний голівудський мюзикл про Різдво Христове за участю відомих акторів
14:49 - Пн / 06 Лис. Люди, Музика, Світ, Свята, Фільми
Все починається з визнання своєї неспроможності подолати проблему: Як допомагають залежним жінкам в притулку на Київщині
12:00 - Пн / 06 Лис. Благодійність, Люди, Україна
Розпочався новий навчальний рік у Християнській відкритій академії
11:21 - Пт / 03 Лис. Люди, Освіта, Події, Християнські цінності