Допомога зі створенням сайту чи висвітленням події: медіаслужіння BeLightBC пропонує церквам допомогу
logo20-750×357

На Київщині активно розвивають медіаслужіння BeLightBC, яке служить для інформаційної підтримки групи церков євангельських християн баптистів в Білій Церкві і Київській області.

Як зазначають організатори служіння, їхня мета – через висвітлення життя віруючих для слави Бога допомогти жителям регіону більше побачити, дізнатися і долучитися до життя у світлі Христовому.

На сайті BeLightBC також згаданий вірш із Біблії як девіз служіння:

«Ви – світло світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верху гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі. Так нехай світить світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі справи і прославляли Отця вашого Небесного» (Мат.5:14-16)

Медіа служіння BeLightBC спочатку було задумано, як регіональний медіа майданчик для служіння невеликої групи церков. Команда проєкту радіє, що сьогодні служіння стало набагато ширшим і вийшло за межі не тільки регіону, а й країни. Однак, за словами служителів, це вимагає й набагато більших зусиль та інвестицій. Потрібні технічні засоби і програмне забезпечення. Учасники команди вчаться, здобувають нові навички та вміння для того, щоб плоди служіння були кращими та більш різноманітними. 

Що робить команда:

  • Фото: оперативне знімання подій, заходів церкви, таборів, міста і країни
  • Відео: відеознімання церковних заходів, концертів, музичних і театральних виступів, інтерв’ю, екшен-подій
  • Монтаж: відео, проморолики, інтерв’ю, події, заходи
  • Сайт: висвітлення подій християнського життя, місії, служінь, поширення біблійного контенту, можливість фінансово підтримати проєкти
  • Соцмережі: інформація про минулі заходи, оповіщення про майбутні події, анонси виходу контенту

«Церква в умовах пандемії і вимушених карантинних обмежень постала перед необхідністю перегляду багатьох, здавалося б, непорушних традицій у своїй повсякденній діяльності. Зміни умов життя стали причиною пошуку нових форм служіння, а також можливістю побачити те, що в “нормальних” умовах було прихованим, але, насправді, потребує змін. Нам потрібно осмислити те, що сьогодні відбувається в нашому церковному житті, та зробити висновки, щоб навчитися краще розуміти нашого Бога, творити Його волю і являти Його славу в цьому світі.

Вимоги дотримання самоізоляції та соціальної дистанції підвищили увагу до можливостей сучасних інформаційних технологій. Медіаслужіння стало ефективним мостом, що з’єднує церковні громад як усередині – для більш активного спілкування, – так і для зовнішнього служіння благовістя. Ми пішли шляхом, який мало вивчали та досліджували “вчора і третього дня”. Багато в чому це виявилося для нас абсолютно новим», – підкреслюють організатори.

Як повідомляє Слово про Слово, команда медіаслужіння BeLightBC розповідає про життя церковних громад християн баптистів в першу чергу для тих, хто хотів би більше дізнатися про неправославних віруючих, але досі, з якихось причин, боїться наближатися до будинку молитви. За короткий термін медіа-служіння BeLightBC виросло в досить розвинену платформу що містить: основний сайт, канал на YouTube, паблік, групи та канали в основних соціальних мережах Facebook, Instagram, Telegram. Ресурси BeLightBC дають можливість зазирнути до баптистів прямо зі свого будинку, зі свого комп’ютера або смартфона.

Команда цього медіа-служіння донині формується. До основного складу увійшли християни з помісних церков, які працюють як фотографи, відеооператори, відео-монтажери, дизайнери, контент-менеджери, копірайтери, менеджери соціальних мереж, ведучі програм, перекладачі та редактори. Всі вони – волонтери. На сьогодні в команді критично не вистачає людей, що пишуть і перекладають.

«Медіаслужіння BeLightBC відкрито до конструктивної співпраці. Наша команда буде рада допомогти вам здійснювати служіння як євангельської церкви, так і християнської організації. Ми можемо поділитися досвідом свого служіння або безпосередньо створити для вас вебсайт, монтаж відеоролика або прихати для фото події, заходу», – зазначає команда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Допомога зі створенням сайту чи висвітленням події: медіаслужіння BeLightBC пропонує церквам допомогу

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна
«Возз’єднання сімей і народження дітей у пріоритеті»: у Києві відбувся сімейний Форум
18:02 - Пн / 15 Січ. Події, Сімейні цінності, Україна, Християнські цінності
У Збаражі Перший молитовний сніданок зібрав більше 150 учасників
17:23 - Пн / 15 Січ. Благодійність, Події, Україна, Християнські цінності
Заява ВРЦіРО щодо чергової терористичної атаки Росії проти України
18:26 - Пт / 29 Гру. Війна в Україні, Події, Україна