Два об’єднання слов’янських євангельських церков США оголосили про злиття
Distrikt_-800×445

Об’єднання слов’янських церков Християн Віри Євангельської п’ятидесятників (ХВЄП) Східного Побережжя США увійшло до складу Національного слов’янського Дистрикту Асамблей Божих США.

Про це повідомляє invictory.com з посиланням на газету «Нове Слово».

31 конференція Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Східного Побережжя США пройшла 8-9 жовтня на базі філадельфійської церкви «Слово Життя», де служіння старшого пастора несе єпископ Микола Новік. Подібні зустрічі завжди мали величезне духовне значення для їх учасників – пасторів і церковних лідерів з 13 штатів, починаючи від північних Огайо, Массачусетс, Нью-Йорк і до південної Флориди.

«Дана конференція мала історичне значення, продемонструвавши великим і дрібним церковним об’єднанням, які мають подібні альтернативні структури навіть у споріднених слов’янських церквах в США, приклад єдності, коли поділ і владолюбство повністю усувається прагненням спільно служити Господу», – зазначив Іван Пашкевич, головний редактор газети «Нове Слово» спеціально для inVictory.

З урахуванням того, що багато служителі Об’єднання церков ХВЄП Східного Побережжя входили до правління Національного слов’янського Дистрикту (НСД) Асамблей Божих США, брали участь в загальних церковних проєктах, конференція дійшла висновку, що недоцільно і неправильно дублювати роботу один одного, і краще спільно служити на майданчику НСД, що дозволить зробити набагато більше для Божого Царства.

Асамблеї Божі США, куди входить НСД, налічує понад 3 млн членів, понад 37 тисяч служителів ведуть різну духовну роботу в 13 тисячах церквах. Служителі й лідери можуть проходити навчання в 17 кваліфікованих біблійних коледжах, університетах та семінаріях США.

Дана ініціатива на злиття спочатку обговорювалася на регіональних пасторальних радах Об’єднання, потім внесена на Пресвітеріат НСД, який її схвалив.

Одностайне рішення конференції: провести об’єднання і повне злиття з Національним Слов’янським Дистрикт Асамблей Божих США. Як сказано в спеціальній Угоді, подібний крок зроблений для спільної праці в Божому домобудівництві, більш ефективного служіння на всій території США слов’янським церквам, які входять у два об’єднання або співпрацюють з ними.

Всі деталі злиття будуть вирішені до закінчення 2022 року.

Таким чином, свою місію і широке коло обов’язків Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Східного Побережжя США почесно завершило. Всі ці 29 років воно тримало двері відкритими для всіх слов’янських територіальних церков, вело підготовку пасторського складу і служителів в усіх напрямках церковного життя, організовувало співпрацю з американськими церквами та місіями.

В активі Об’єднання сотні пастирських зустрічей, міжцерковних молитов, молодіжних, підліткових, жіночих служінь, семінарів для лідерів, зроблено до 350 рукопокладань, включаючи на єпископське, пасторське і дияконське служіння.

«За всім цим, – як зазначив єпископ Віктор Лімонченко, керівник Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Східного Побережжя США, – стояв Господь. Він через вірних йому людей творив і будував їм Об’єднання як маленьку частину величезної Христової Церкви на землі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності
На екрани виходить новий сучасний голівудський мюзикл про Різдво Христове за участю відомих акторів
14:49 - Пн / 06 Лис. Люди, Музика, Світ, Свята, Фільми