«Хто, як не ти?»: понад 500 людей відвідали обласну молодіжну конференцію у Луцьку
2021-11-21 09.50.03

Як брати на себе відповідальність? Як виходити із зони комфорту? Як служити іншим? Над цими питаннями роздумували учасники обласної молодіжної конференції, що мала назву «Хто, як не ти?» і проходила 20 листопада в приміщенні церкви «Фіміам». 

Про це повідомляє ІА Світогляд з посиланням на організаторів заходу.

Мета полягала в тому, щоб закликати та спонукати до служіння молодь Волині. Кількість учасників перевищувала 500 осіб. 

Це був хороший час, коли кожен міг чути та роздумувати над Словом Божим, провести день спільності один з одним та в прославленні нашого Бога. 

«Жниво дозріло – господарів мало» – з цими словами звернувся до учасників конференції обласний пресвітер Троць Ярослав Леонтійович, закликаючи кожного поміркувати над питаннями: «Хто, як не я»?, «Чи готові ви до місіонерської подорожі»?, «За якими критеріями вас могли б взяти туди»? тощо. «І сказали апостоли Господу: Додай нам віри» (Луки 17:5). «Важкі часи створюють сильних людей. Сильні люди – роблять хороші часи. А хороші часи створюють слабких людей». 

Ми живемо в хороший, але водночас небезпечний час. І ця небезпека оточує кожного із нас. Адже вона породжує відсутність мотивації та небажання діяти, виходити зі своєї зони комфорту. І ми, як християни, маємо розуміти і усвідомлювати велич того служіння – яке покладено на нас. Служіння не як спосіб, а як стиль життя.  Ми маємо розуміти кому ми служимо і тішитися тим, що нас кличуть до цього. «Так і ви, коли зробите все вам наказане, то кажіть: Ми нікчемні раби, бо зробили лиш те, що повинні зробити були» (Луки 17:10).

Ще одним спікером був новообраний лідер молоді України Роман Сухар, котрий поділився планами розвитку молодіжного служіння на 2022 рік. 

Крім того, Роман наголошує, що нам, християнам, не лише корисно, але й потрібно приймати «вітаміни» для виправлення викривленого служіння. 

Серед них, спікер виділяє вітамін «Поклоніння». Ми маємо розуміти та усвідомлювати те, кого ми обираємо центром нашого служіння і не можемо одночасно приділяти увагу багатьом речам – це міф, який продукує сучасне суспільство. Якщо центром нашого життя та служіння є не Бог, то воно спотворене. «Я – Господь, Бог твій…хай не буде тобі інших богів передо Мною…не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я – Господь…» (Вих 20: 2,3,5).

Другий вітамін має назву «Ідентичність», що призводить до профілактики здорової оцінки себе та інших. «Хто великим із вас хоче бути, хай буде слугою він вам. А хто з вас бути першим бажає, нехай буде він вам за раба» (Матвія 20:26-27). 

Якщо у вас відсутня правильна особиста оцінка, тоді ви не можете бути рабом. Служачи іншим, ми маємо можливість показати любов та те, що вони цінні для Ісуса Христа. «Так само й Син Людський прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох» (Матвія 20:28).

Третє, що варто приймати – це вітамін «Емпатії» (профілактика від черствості та байдужості). Термін «емпатія» означає співпереживання, розуміння відносин, почуття інших людей. Префікс «ем» означає спрямований (скерований) усередину. Тобто, це фокус на себе: поклонятися в Дусі та Істині; ідентифікувати себе через Євангелію та жертву Христа, що трансформує розуміння служіння і своєї ідентичності; служити іншим. «Та промовив Петро: Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі» (Дії 3:6).

Крім того, досвідом, практичними навичками, методами та труднощами служінь поділилися з учасниками конференції Андрій Полонніков (спортивне служіння), Богдан Гнатюк (наметове служіння), Євген Октисюк (кеспус), Сергій Ойович (домашні церкви та профілактика у школах), Петро Коханець (кіно, настільні ігри).

Лідери закликали не бути пасивними, не чекати слушного чи кращого моменту, а починати діяти та активно долучатися до команди вже зараз. Відповідальність починається з кожного!

Лідер молоді Волині Влад Троць, поділився баченням розвитку служіння на 2022 рік. Зокрема, звернув увагу на: 

  1. розвиток молодіжного служіння у кожній помісній церкві; 
  2. духовне навчання молоді, що реалізується у зростанні ролі та кількості домашніх церков та особистому духовному росту (навчання в семінаріях тощо). 

Серед основних подій 2022 року були виокремлені такі:

  •  Весна – Обласна молодіжна та Регіональна конференції;
  •  18-24 липня – Всеукраїнський фестиваль;
  •  Осінь – Обласна молодіжна конференція, Регіональні молодіжні конференції, Стратегічне планування лідерів молоді.

Прославлення відбувалося за участю таких музичних гуртів, як «Endless Worship» та «SkyBand».

Також Словом ділився пастор церкви «Голгофа» Анатолій Левценюк, який закликав молодь палити мости зі своїм попереднім життя, своїми залежностями, негативом тощо. 

Життя молодої людини має повністю залежати від Бога. А від кого залежні сьогодні ви? Бог заклав свою мрію у кожного із нас. Нам варто лише почути і прийняти цю мрію. 

Почніть вже сьогодні, знайдіть залежність в житті від Бога. Ми покликані бачити славу Божу і бути провідником цієї слави. І щоб не відбувалося навколо, завжди вірте, що Бог не помиляється. І якщо щось іде у зворотному напрямку і виникає труднощі, то тим більше вірте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України