Організація з США роздасть різдвяні подарунки й Біблії дітям з України

140585_w_760_506

Слов’янська євангельська асоціація (SGA) сподівається розповсюдити різдвяні подарунки, дитячі Біблії та персоналізовані прикраси для 50 000 дітей по всій Росії, Україні, Білорусі та колишніх радянських країнах Центральної Азії.

Про це повідомляє ІА Світогляд з посиланням на The Christian Post. 

Як пише видання, для дітей, які живуть у збіднілих регіонах Росії та колишнього Радянського Союзу, Різдво є чим завгодно, окрім «найпрекраснішої пори року».

Пандемія COVID-19 і пов’язаний з нею економічний колапс змусили закрити багато державних дитячих будинків по всій Росії та сусідніх країнах, залишивши тисячі дітей без належного піклування, а також вразливими до експлуатації та домашнього насильства.

«Потреба в цих регіонах більша, ніж будь-коли, – сказав для The Christian Post Майкл Джонсон, президент Слов’янської євангельської асоціації. – Не лише фізична, але й духовна. Є діти та підлітки, які не знають Бога. Різдво – це найпрекрасніша можливість євангелізації в цих країнах».

Щоб допомогти задовольнити цю потребу, SGA зі штату Іллінойс співпрацює з місцевими церквами в Росії, Україні, Білорусі та колишніх радянських країнах Центральної Азії в проведенні «Дитини Еммануїла» – щорічного різдвяного заходу, що приносить надію неблагополучним дітям та їхнім родинам.

Започаткована асоціацією SGA ще у 2002 році, минулого року ініціатива «Дитина Еммануїла» охопила надією на Євангеліє 34 000 дітей. Цього року в партнерстві з церквами та окремими людьми в США місцеві російськомовні християни сподіваються роздати різдвяні подарунки, дитячі Біблії та персоналізовані прикраси для 50 000 малозабезпечених дітей.

«Православні церкви в Росії святкують Різдво з 7 по 11 січня, – пояснив Джонсон. – Це дає нам чудову можливість приводити недосягнуті сім’ї до церков, щоб вони могли почути проголошення Євангелія. Це справді один з найефективніших інструментів, тому що ми підтримуємо подію, яка вже відбувається, але результат, який ми бачимо, абсолютно феноменальний».

Хоча заходи «Дитина Еммануїла» зазвичай проводяться на великих майданчиках, місцеві євангельські церкви цього року будуть ходити по домівках, роздаючи подарунки та біблійні брошури через пандемічні обмеження на збори.

За словами Джонсона, діти «найбільш схвильовані» паперовою фігуркою «Віфлеємська зірка», що входить до їх різдвяного пакета. На кожній зірці російською мовою написано «Бог любить тебе», а також є підпис прихильника із США, який зобов’язався молитися за дитину. Підписання та надсилання паперової Віфлеємської зірки «Дитини Еммануїла» коштує 25 доларів.

«Зірка, як правило, є цінним надбанням дитини; вони зберігатимуть її багато-багато років, тому що це означає, що сім’я за кордоном турбується про них, щоб забезпечити їм подарунокі  Біблію, а також молиться за них», – сказав він.

Пастор Володимир Міскевич, який заснував 18 церков по всій Росії, а зараз є керівником адміністрації Російського союзу євангельських християн-баптистів, сказав CP, що він особисто був свідком того, як «Дитина Еммануїла» змінила життя багатьох сімей.

«У Росії дарування подарунків на Різдво має велике значення, – сказав він. – Завдяки цій програмі ми можемо задовольнити потреби окремих дітей залежно від їх віку. Деяким дітям ми можемо придбати місцеві солодощі чи фрукти, а іншим – предмети одягу чи інші необхідні речі, а також дитячу Біблію. «Дитина Еммануїла» дозволяє нам задовольняти як фізичні, так і духовні потреби».

За словами Міскевича, в результаті цього служіння багато дітей прийняли хрещення, а також їхні батьки, а в деяких випадках і їхні бабусі та дідусі.

«Цілі сім’ї відвідують ці різдвяні заходи, заповнюючи місцеві церкви, – сказав він. – Часто вони повертаються на церковні служби та недільну школу через просту цікавість».

Оскільки в деяких районах християнство обмежене чотирма стінами церкви, багато дітей в Росії «навіть не чули імені Ісуса», сказав Міскевич, додавши: «Потреба в Євангелії велика».

Створена в 1934 році, SGA має зв’язки з 7000 церквами в 10 країнах колишнього Радянського Союзу. Служіння прагне поділитися Євангелієм, допомогти підготувати лідерів церкви та допомогти в ім’я Христа тим, хто страждає чи забутий.

«Через місцеві церкви ми надаємо велику гуманітарну допомогу, розповсюджуємо книги, Біблії та євангельські ресурси, а також проводимо діяльність із заснування церков», – сказав Джонсон.

Зараз, окрім «Дитини Еммануїла», група стоїть за програмою «Христос над COVID» – новою ініціативою, яка допомагає забезпечувати їжею, засобами гігієни та ліками тих, хто цього потребує. Незважаючи на те, що пандемія особливо сильно вразила Москву на початку цього року, зараз кількість випадків захворювань зростає у сільській місцевості Росії. Як результат, малі бізнеса змушені були закритися, лікарні переповнені, а в деяких районах ще й переповнені морги.

«Через економічний колапс у цих країнах потреба більша, ніж будь-коли, – поділився Міскевич. –Економіка дуже, дуже крихка. Людям боляче. І тоді, коли вдарив COVID, ми не були готові до цього. Усі страждали. Кожен сектор суспільства постраждав. У деяких районах люди бояться виходити на публіку через страх заразитися вірусом, і тоді вони не мають можливості отримати їжу».

Наразі SGA розподілила майже 3 мільйони страв сім’ям через місцеві церкви, разом із посланням Євангелія.

«У багатьох випадках це лише церква, яка звертається до людей, задовольняє їхні потреби і демонструє любов Христа цим людям», – сказав Джонсон.

Він додав, що SGA «щодня» отримує звіти про людей, які приходять до віри в результаті ініціативи «Христос над COVID».

«У країнах колишнього Радянського Союзу зростає відкритість і інтерес до Бога», – стверджує Джонсон.

Він послався на недавнє дослідження Pew, яке показало, що з 1991 року частка людей, які говорять, що Бог важливий для них, значно зросла в Росії і Україні

«Це обставини, які призвели до проведення «Дитини Еммануїла» цього року, – сказав він. – У суспільстві панують страх і тривога. Люди спраглі надії. Ми розглядаємо це як величезну можливість задовольнити потреби людей, які справді борються з проблемами».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ