Китайських християн закликають проповідувати в інтернеті, незважаючи на переслідування
photo1_R-800×445

Вуличний євангеліст закликав китайських християн не боятися нових обмежень інтернет-контенту.

З 1 березня у Китаї мають набути чинності нові обмеження на релігійний інтернет-контент. Спостерігачі зазначають, що обмеження вже створюють вплив на онлайн-активність китайських християн. Китайський вуличний євангеліст Чен Веньшен опублікував пост, у якому закликав китайських християн зберігати спокій та продовжувати публікувати пости для проповіді Євангелія.

Про це повідомляє «Голос мучеників-Корея».

Євангеліст Чен Веньшен, якого у 2021 році понад шість разів затримували за проповідь Євангелія на вулицях Хеньяна, провінція Хунань, на початку січня опублікував у соціальних мережах пост під назвою «Як християнам слід реагувати на заходи з адміністрування інформаційних інтернет-сервісів».

У своєму посту він дорікнув китайським християнам за те, що вони вже змінили свої імена в чатах та онлайн-ідентифікатори, а також скоротили або виключили такі слова, як «Ісус», «Бог» та «амінь», зі своїх постів, а деякі вийшли із християнських груп, що діють онлайн. Він навів кілька віршів з Писання, щоб спонукати віруючих бути сміливими і нагадати про те, що християнам необхідно нести світло в найтемніші місця, включаючи китайський Інтернет.

Проте, за словами представника організації «Голос мучеників-Корея» д-ра Хен Сук Фолі, онлайн-послання євангеліста Чена було більшим, ніж полум’яна вулична проповідь.

«Євангеліст Чен сказав, що китайські християни повинні мати базове розуміння закону, – зазначає представник Фолі. — Він зазначив, що нові правила з технічної точки зору є «заходами» і ще не мають сили закону. Крім того, ці заходи ще не застосовувалися для переслідування християн. Він розглядає нові заходи як безпрограшну ситуацію для християн: якщо віруючі продовжать проповідувати про Ісуса в Інтернеті, будь-які дії, спрямовані на те, щоб зупинити їх, можуть вважатися незаконними, оскільки заходи неконституційні. Але якщо їх переслідують, то вони можуть радо свідчити про Ісуса своїм гонителям».

Як зазначила представник Фолі, саме цю стратегію використовує євангеліст Чен у своєму вуличному служінні.

27 грудня громадськість та місцева поліція, співробітники держбезпеки, відділу роботи Об’єднаного фронту, інші посадові особи урядового відомства та новопризначений секретар райкому партії вирушили до будинку Чен Веньшена, щоб поговорити з ним про його проповідь на вулицях міста. Євангеліст Чен побачив у цьому чудову нагоду проповідувати їм Євангеліє. Це те, що він робив під час кожного зі своїх численних попередніх затримань, тому його порада китайським християнам ґрунтується на особистому досвіді того, як він радісно свідчив представникам влади у відповідь на їхні спроби зупинити його служіння.

Серед уривків з Писання, якими євангеліст Чен поділився у своєму недавньому онлайн-зверненні до китайських християн, були 2 Тимофія 1:7 («Бо дав нам Бог духу не боязні, але сили та любові та цнотливості»), Євреїв 10:35 («Отож, не залишайте надії вашої, що має велику відплату» і Ефесянам 6:10 («Нарешті, браття мої, зміцнюйтесь Господом і могутністю сили Його»).

Євангеліст Чен каже: «Найтемніше місце там, де найбільше потрібне світло. Місце з найгіршими гоніннями – це місце, де найбільше потрібне Євангеліє. Місце з найменшою справедливістю там, де найбільше потрібний праведний суд Божий! Ви наважитеся піти у таке місце? Чи наважитеся проповідувати там Євангеліє?»

У Біблії Господь ставив суддів кожного разу, коли Його народ стикався з труднощами. Євангеліст Чен Веньшен видається малоймовірним «суддею», якого Господь піднімає, щоб заспокоїти китайських християн перед цими масштабними новими інтернет-обмеженнями. Багато років тому він був наркоманом. Коли він почув Євангеліє, ставши новим творінням у Христі, Веньшен почав проповідувати Євангеліє на вулицях. Він член невеликої церкви, та все ж, оскільки він залишався вірним під час своїх численних ув’язнень у Хеньяні, Господь покладає на нього більше відповідальності, щоб він підбадьорив і закликав християн по всьому Китаю не боятися і залишатися вірними Євангелію у цей непростий для віруючих час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

photo2_R (1)
photo3_R
0118_CHINA-map_R

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності