Місіонери Києва провели стратегічне планування
photo_2022-02-17_12-05-56

Якою має бути сучасна баптистська церква у столиці; де брати посвячених служителів для цього служіння; яку роль у заснуванні нових церков має відігравати «материнська церква» та великі церкви? Ці та інші питання порушували учасники робочої зустрічі стратегічного планування заснування нових церков у м. Києві.

Зустріч відбулася у суботу, 12 лютого, у Бориспільському районі на базі біблійного інституту «Слово Життя». Про це йдеться на сайті baptyst.com.

У зустрічі взяли участь Роман Вечерківський, відповідальний за місію у Союзі ЄХБ, Олександр Бокоч, заступник голови обласного об’єднання ЄХБ Київщини, Петро Марченко, відповідальний за організацію нових церков у цьому об’єднанні, та місіонери м. Києва, які упродовж п’яти-восьми років організовували церкви у Києві.

Мета зустрічі напрацювати практичні сучасні можливості, які дозволять у Києві засновувати нові церкви.

Було зазначено, що 70 відсотків церков знаходиться у селах, в той час як 70 відсотків членів церков мешкає у містах. Тому в місіонерському служінні потрібно більше уваги зосередити на містах. Особливо це стосується міст-мільйонників – Києва, Харкова, Дніпро та Одеси. Адже через десять років такі міста, як Київ, будуть нараховувати 7-8 мільйонів, а то й більше. Тому київські місіонери хочуть мати чітку стратегію заснування нових церков по Києву.

«У Києві сьогодні є 43 церкви ЄХБ. Це критичний мінімум на ту кількість населення, яке проживає у столиці, – зазначив Роман Вечерківський, заступник голови ВСЦ ЄХБ. – У 2021 році в Києві були розпочаті три церкви, а в цьому році одна. На жаль, у більшості великих церков відсутній постійний пріоритетний вектор – досягнення людей Євангелієм».

Учасники зустрічі окреслили завдання: створити карту-план нових церков,  де будуть розпочинатися, працювати з навчальними закладами м. Києва і області, які мають місіонерські програми, зі студентами та випускниками, які відчувають покликання, але ще поки ніде не задіяні. А також є необхідність частіше представляти та говорити про бачення ОНЦ на усіх молодіжних та пасторських майданчиках.

photo_2022-02-17_12-06-02

«Також маємо ідею  звернутися до досвідчених організаторів нових церков, таких як Петро Марченко та Володимир Омельчук, аби вони напрацювали площину, де будь-який охочий, хто переїжджає до Києва, міг би бути в їхній командах та в їхніх церквах, і вони б готували цих людей до майбутньої місіонерської точки», – додав служитель.

Частину часу присвятили молитві за місіонерів. Владислав Возняк, лідер команди глобального церковного руху місії «Україна для Христа» розробив бюлетень, де зібрав молитовні потреби усіх місіонерів Київщини. У планах сформувати та надрукувати молитовний бюлетень місіонерських потреб по Україні. Аби у церквах молилися за усіх, хто розпочав нові церкви і церкви б знали де і в якій місіонерській точці чого потребують.

У планах місіонерів мати такі зустрічі щомісяця, аби підбивати підсумки, досліджувати, ділитися напрацюваннями та досвідом, а також бути підбадьоренням та підтримкою один для одного.

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ