Найсильніша людина світу, запальні бандуристи та благодійний збір коштів: у Луцьку відбувся ТАТО Fest
1

З нагоди міжнародного Дня батька, у Луцьку відбувся благодійний фестиваль для всієї родини «Тато Fest», який об’єднав кілька тисяч лучан і гостей міста.

Захід стартував 19 червня о 15:00 у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, де впродовж дня працювали різноманітні локації для дітей та благодійний ярмарок.

Серед програми фесту: шоу мильних бульбашок, майстер-класи, спортивні змагання, арт-терапія, Lego роботи, VR-окуляри від та багато іншого. На благодійному ярмарку гості свята могли придбати різні патріотичні сувеніри: шопери, футболки, чашки, магніти, статуетки та обручі ручної роботи тощо. Також організатори підготували для присутніх великий асортимент смаколиків.

Зібрані кошти з благодійного ярмарку будуть використані для реабілітації дітей загиблих під час війни військовослужбовців.

«Гроші спрямуємо на те, щоб цих діток відправити на реабілітацію в Болгарію. Ми поставили за ціль зібрати на одну групу – 45 дітей», – зазначив директор Благодійного Фонду «Добра Справа» Юрій Слива.

Завдяки небайдужим людям, ми зібрали 325 688 грн.

Про важливість такої доброчинної справи наголосив Голова Волинської обласної ради Григорій Непопад:

«Такі добрі події необхідні в наш час. Вони дарують добрі і світлі враження дітям, що є вкрай важливим за нинішніх непростих умов. А також єднають людей навколо хорошої справи – допомоги дітям, які, на жаль, тата більше не побачать.»

Для дорослих і дітей на фестивалі функціонували різноманітні фотозони. Долучилися до святкування і працівники Міністерства надзвичайних ситуацій, які продемонстрували роботу рятувальної техніки та ознайомили всіх охочих із особливостями роботи.

Маленьким учасникам дійства подарували 500 подарунків, які зібрали діти з Америки, щоб підбадьорити маленьких і сміливих українців.

Особливим гостем ТАТО Fest був стронгмен Олексій Новіков — український силач, найсильніша людина світу 2020, володар чотирьох титулів Найсильніша людина України. Нещодавно здобув ще одну перемогу: 3 березня 2022 на змаганнях у Лідсі (Велика Британія) завоював титул найсильнішої людини Європи.

Олексій підготував для присутніх дивовижні трюки та заохотив татусів до силових змагань. На його приємне здивування, чоловіки з Луцька продемонстрували неймовірну силу та витривалість. Так, один з учасників протримав бронежилет вагою 9,8 кг близько двох хвилин.

Кульмінацією святкування став вечірній святковий концерт, хедлайнером якого був ексклюзивний гурт бандуристів «Шпилясті кобзарі». Музиканти запалили аудиторію своїм нестандартним виконанням українських народних пісень.

Один з бандуристів сьогодні служить у Збройних Силах України, а до Луцька приїхав з колективом спеціально на ТАТО Fest. Команда організаторів заходу подякувала йому за мужність та подарувала бронежилет.

Також ще один бронежилет було розіграно між учасниками силових змагань. Переможець планує передати його на лінію фронту військовослужбовцям.

На сцені ТАТО Fest виступали спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць», луцькі музичні виконавці та колективи «Голосні», «Ярова», «МюзікБрідж» та інші.

Особливим учасником святкового концерту ТАТО Fest була учасниця шоу «Голос країни 12», яке наразі призупинено через війну, Анна Кіндзерська.

Концертну програму вели неймовірні радіоведучі Сергій Ткачук та Марія Таран, а родзинкою фестивалю була вінілова вечірка від VINYL RADIO.

Організатором дійства виступає Благодійний фонд «Добра справа» за сприяння Луцької міської ради і Волинської обласної ради.

Збір коштів для дітей загиблих військовослужбовців триває. Реквізити:

Рахунок (IBAN): UA763204780000026006924919314
Назва банку:ПАТ “УКРГАЗБАНК”, Україна, м. Київ, вул. Єреванська, 1
ЄДРПОУ код фонду: 41735184
Отримувач: Благодійна Організація «Благодійний фонд “Добра справа”
Призначення платежу: Благодійна допомога для фонду “Добра справа”

Для довідки: 

Благодійний Фонд «Добра Справа» із перших днів війни займається організацією і доставкою гуманітарної допомоги постраждалим від війни і військовослужбовцям.

За його сприяння близько 50 міст та селищ отримали 2500 тонн гуманітарної допомоги, 35 частин та підрозділів ЗСУ отримали речі першої необхідності, військові отримали 66 автівок (мотоцикли, джипи, броньовики, машини швидкої допомоги).

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ