Переслідуваним християнам Лаосу завезуть 100 тисяч Нових Заповітів
iStock_000045536882Medium-1024×683
Фото ілюстративне

Християнські організації об’єдналися, щоб надати в Лаос в найближчі 9 місяців 100 000 примірників Нового Заповіту.

Швидке зростання церкви в Лаосі – одній з останніх країн з комуністичним режимом, спонукав «Голос мучеників-Корея» приєднатися до декількох інших християнських організацій, щоб на прохання віруючих Лаосу надати 100 000 примірників Нового Заповіту протягом наступних 9 місяців.

Про це йдеться на сайті «Голос мучеників-Корея».

«У 1994 році в Лаосі було 400 християн, на сьогодні їх налічується понад 250 тисяч, а до 2023 року лаоські християни вірять, що їх кількість зросте до 400 тисяч, – каже представник організації «Голос мучеників-Корея» д-р Хен Сук Фолі. – Саме тому організація в партнерстві з сестринською місією «Голос мучеників-Канада» і американською неурядовою організацією «Бачення за межами кордонів» (Vision Beyond Borders) об’єднали свої зусилля, щоб надати необхідну кількість Біблій».

«Засновник «Голосу мучеників» румунський пастор Річард Вурмбранд сам піддався гонінням при комуністах, – говорить Фолі. – Він часто говорив віруючим у вільних країнах: «Дайте нам інструменти, і ми самі виконаємо роботу». «Голос мучеників» – це не місія, а швидше служіння в тісній співпраці з місцевими віруючими. Інструменти, які необхідні віруючим Лаосу до травня наступного року – це 100 000 Нових Заповітів».

Представник Фолі розповіла, що в одному районі Лаосу за шість місяців було відкрито більше 50 нових церков, в яких були присутні більше 5000 нових християн. На півночі країни пастор, який провів 11 років у в’язниці за свою віру, зміг привести багатьох людей до Христа, перебуваючи в ув’язненні. Після звільнення віруючі відкрили 67 церков.

«Джерелом переслідувань християн в Лаосі в основному є члени сім’ї або сільські влади, які стурбовані тим, що християнство ображає духів, – говорить представник Фолі. – Центральна влада час від часу переслідує християн, тому що християнство розглядається як американська релігія або як інструмент ЦРУ».

Існують офіційні і домашні церкви, але у більшості з них немає пасторів, які пройшли релігійне навчання. Пастори мають низький рівень освіти. Церковний лідер, як правило, найстаріша або найбагатша людина в громаді. У більшості сіл церкві не дозволяється мати окрему будівлю. Коли сільські влади зауважують, що домашня церква зростає, вони намагаються перешкодити подальшому її поширенню. Християнам важко забезпечувати себе і свої сім’ї. Вони часто не можуть отримати роботу, велика частина якої здійснюється через уряд. Християнам зазвичай відмовляють у медичній допомозі, освіті та інших соціальних послугах. В країні немає відкритих біблійних шкіл. Представник Фолі говорить, що Лаоська євангельська церква (LEC) є єдиною визнаною урядом церквою.

За словами представника Фолі, сестринські місії «Голосу мучеників» з усіх країн протягом кількох десятиліть співпрацюють з віруючими з різних країн, «постачаючи місцевих церковних лідерів Бібліями, а також друкуючи християнську літературу, надаючи аудіо з Писанням й іншими християнськими матеріалами, особливо мовами меншин».

«Голос мучеників» також допомагає християнським сім’ям, виселеним з їхніх сіл, забезпечує їх продовольством та іншими предметами першої необхідності, надає додаткову допомогу, необхідну для кожного конкретного випадку.

Доступ до Біблії залишається проблемою для зростаючої церкви Лаосу. Біблії не продаються в книжкових магазинах. Церкви, що належать до Лаоської євангельської церкви, продають Біблії, а інші організації можуть робити це тільки за наявності дозволу. Не важко перенести одну або дві Біблії через кордон, але коли мова заходить про ввезення або розповсюдження більшої кількості Біблій, то тоді віруючі стикаються з серйозними труднощами. Новий Заповіт популярний серед лаоських віруючих, тому що, маючи менший об’єм, його легше приховати від влади, членів сім’ї і сусідів.

Вартість Нового Заповіту в рамках проєкту, який підтримали кілька організацій і місій, становить 2250 KRW за 1 екземпляр, включаючи друк, доставку і поширення.

«Заради безпеки місцевих віруючих ми не будемо розголошувати подробиці про друк і поширення, але будемо з нетерпінням чекати повідомлень про отримання і читання цих Нових Заповітів віруючими Лаосу».

Фонд «Комунізм не мертвий» (CIND) буде використовуватися для проєкту з надання Нових Заповітів віруючим Лаосу. Зацікавлені особи можуть зробити пожертву, перейшовши за посиланням https://vomkorea.com/ru/donation/.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

GOlos-muchenikov-800×445
Хрещення новонаверненого з Лаосу

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Видавництво Кана презентує книгу: «Біблія за 52 тижні. Рік вивчення Божого Слова для жінок»
13:25 - Чт / 30 Лис. Біблія, Книги, Християнське життя
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми