Підсумки 5-річного служіння: Всеукраїнська місія «Христос є відповідь» провела конференцію
2210конф5

З 13 по 17 жовтня в Закарпатті в смт Міжгір’я відбулася четверта щорічна конференція Всеукраїнської місії «Христос є відповідь». Мальовниче селище привітно зустріло місіонерів, волонтерів та їхні сім’ї, що з’їхалися з різних областей України. На гостей чекала насичена програма: семінари, особисте спілкування один з одним, відпочинок на прогулянках і екскурсіях.

Про це повідомляє пресслужба місії.

«Ця конференція для мене – благословення, тому що тут ми відпочивали душею, духом і тілом, спілкувалися, ходили на екскурсії. Для себе я взяв духовний урок, який випливає з девізу конференції: ми повинні довести до кінця справу, яку почали, оскільки це довірив нам Сам Бог», – поділився Олександр Осепян, в.о. пастора церкви, м. Сватове.

Проводив семінари єпископ Донецького і Луганського обласних об’єднань Української Церкви ХВЄ Анатолій Бескровний. На зібраннях лунали свідчення місіонерів про те, що Бог робить через їхнє служіння; щирі розповіді служителів запалювали слухачів до ще більш ревної праці на Божій ниві.

«Моя думка, чим більше буде створено християнських місій, подібних «Христос є відповідь», – тим менше буде беззаконників на Землі. Я вдячний Богу, що Він використовує місію і її співробітників, щоб розширювати межі Царства Божого», – зазначив пастор церкви «Благодать» у місті Покровськ Анатолій Бескровний.

На одному із зібрань пастор Тарас Сень підвів підсумки основної роботи, виконаної місією «Христос є відповідь» за останні п’ять років. Він розповів, як були засновані кілька нових церков на Донбасі і на Західній Україні; придбано вісім приміщень під молитовні будинки, очікується покупка ще кількох; виділяються гроші на ремонт будинків молитви різних церков. Також були закуплені машини для місіонерських команд; в дев’яти областях України місія запустила служіння очних клінік, на яких понад 10 тисяч осіб отримали консультацію лікаря-окуліста і безкоштовні окуляри.

«Чудові враження від конференції! Тут мене особисто торкались істини Божі, збудовували, надихали, давали сили оновитися. Це потрібно для всіх місіонерів. Духовний урок для мене – за будь-яких обставин потрібно триматися благодаті Ісуса Христа. Місії я бажаю розширення, відкриття нових горизонтів для прославлення імені Ісуса Христа», – побажав місіонер місії« Христос є відповідь» з Рівного Олександр Прокопович.

За час існування місії було надруковано понад п’ять мільйонів примірників газети «Христос є відповідь», понад мільйон християнських календарів. Для поширення християнської літератури в різних містах України ставляться вуличні намети. Крім цього, в Рівному та на Луганщині було розміщено більше 100 християнських бордів. Також місіонери налагодили співпрацю з різними світськими ЗМІ. Робота зі ЗМІ не обмежується друкованими виданнями – місія взаємодіє і з телебаченням: на 10 телеканалах в ефір вийшло близько чотирьох тисяч християнських передач.

Служителі місії «Христос є відповідь» провели сотні дитячих євангелізацій в різних областях України, для школярів надруковані християнські щоденники. У навчальних закладах (школах, коледжах, університетах) проведені лекції для декількох тисяч учнів на духовно-моральні теми.

Серед благодійних ініціатив місії – роздача продуктових наборів нужденним, благодійні обіди, організація туристичних поїздок в Карпати. До слова, вже відбулося понад 20 екскурсій зеленою перлиною України, участь в яких взяли більше тисячі чоловік.

«Дякую Богові за цю конференцію і бажаю всім місіонерам не опускати руки у важкі моменти, тому що через час ми обов’язково побачимо плоди, і Бог дає їх бачити. Я вірю, що Бог хоче, щоб ми не тільки працювали для інших, але і самі зростали в благодаті Божій», – підкреслив служитель центру реабілітації у Миколаївській області Олексій Самохін.

Також здійснюється масштабна соціальна робота. До соцпроектів місії відносяться: заняття з онкохворими дітьми, відвідування ув’язнених, бесіди з пацієнтами лікарень і тубдиспансерів, допомога безпритульним. Один з напрямків місіонерської діяльності – підтримка вимушених переселенців.

Кожен день після обіду на учасників конференції чекали екскурсії. Волонтери з сім’ями їздили на Синевирський перевал, озеро Синевир, піднялися підйомником на гору Гимба, відвідали водоспад Шипіт, гейзер холодної води. Всі пам’ятки залишили в серцях відпочиваючих незабутні враження: «бо потішив мене Ти, о Господи, вчинком Своїм, про діла Твоїх рук я співаю!» (Пс. 92:5).

«Наша мета – духовне збудування місіонерів і волонтерів, фізичний і душевний відпочинок. Мене, як і інших, надихають свідоцтва місіонерів, хочеться подякувати Богові за те, що Він діє через простих людей, і Його благодать приводить до покаяння і спасіння», – наголосив директор місії «Христос є відповідь» і пастор Тарас Сень.

Захід завершився на позитивній ноті, учасники отримали неабиякий заряд енергії і сил для виконання своєї мети – праці на Божій ниві і поширення Євангелія. Наприкінці конференції була здійснена молитва за зцілення і підкріплення трудівників Божих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
31 жовтня — день початку Реформації в Європі
16:28 - Вт / 31 Жов. Історія, Свята, Християнські цінності, Церква
Songbook.app: шлях до вирішення проблеми цифрового піратства у християнському середовищі
15:39 - Чт / 12 Жов. Музика, Україна, Церква
На окупованих територіях України влада конфіскувала сьому будівлю церков ЄХБ
19:05 - Вт / 26 Вер. Події, Україна, Церква
Ірпінська біблійна церква відсвяткувала 26-ту річницю
17:06 - Вт / 30 Тра. Події, Християнське життя, Церква
Вознесіння Господнє об’єднує вірян різних конфесій
17:37 - Чт / 18 Тра. Свята, Церква
У Луцьку оберуть нове керівництво Церкви Християн Віри Євангельської
13:09 - Чт / 18 Тра. Україна, Християнське життя, Церква
«Чим ми можемо вам допомогти?» – китайська християнська спільнота у Польщі підтримує Україну
18:20 - Ср / 05 Кві. Події, Християнське життя, Церква
Пастор та волонтери з Рівненської області відбудували зруйноване поселення на Херсонщині
18:18 - Пн / 27 Бер. Благодійність, Люди, Церква
Місія «Христос є відповідь» запрошує церкви та місії до Пасхального флешмобу
12:41 - Пн / 27 Бер. Події, Свята, Церква
Заспокоїти людей та вказати їм шлях до Бога: У Дніпрі відбувся вечір духовної музики
13:16 - Пн / 06 Бер. Музика, Події, Церква