Понад 220 осіб взяли участь в Zoom-конференції для глухих і сліпоглухих
zum-800×445

Конференція була проведена замість запланованого з 29 травня по 1 червня 2020 другого Міжнародного адвентистського конгресу для глухих і сліпоглухих. Перший відбувся в Севільї в 2016 році, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на logosinfo.org.

Незважаючи на те, що багато хто був готовий відвідати цей захід, він був скасований, і багато хто висловив своє розчарування.

«Ми не могли вчинити інакше, і нам було дуже шкода, що довелося скасувати захід», — підтвердив Коррадо Коззі, представник Адвентистської міжнародної організації служіння глухим (ADMI) з регіону Інтер’европейскій дивізіон (EUD) адвентистів сьомого дня.

Одна глуха людина не могла погодитися з повним скасуванням конгресу і організував недовгу (близько години) зустріч в Інтернеті, щоб учасники могли обмінятися привітаннями і, можливо, взяти участь в загальній програмі.

«Це був виклик, який ми ретельно розглянули», — сказав Коззі.

Команда EUD ADMI вирішила організувати спеціальний випуск заходів. Цього вдалося досягти завдяки аудіовізуальній технічній підтримці наступного покоління.
Була організована цільова реклама з запрошенням всіх глухих, які могли бути присутніми, не тільки з території EUD, а й з-за кордону. Захід відбувся 31 травня о 18:00 (часовий пояс Риму), транслювався в режимі онлайн через Zoom і відтворювався на сторінці ADMI Europe в Facebook.
Всього підключилися понад 220 учасників.

«І було дивно бачити, як всі вони спілкуються зі своїми друзями, через екран, не заважаючи решті аудиторії», — поділився Коззі, описуючи цей досвід.

Ця можливість, яку можна використовувати, тільки якщо ви говорите мовою жестів.
З цієї причини головною темою заходу було «Моїми руками».

Програму провели двоє зацікавлених глухих, Джітка Моравцова, ідеолог цієї онлайн-події, і Джеффрі Зобра. Вони змогли дати життя хорошому діалогу між усіма, коментуючи програму і гармонізуючи зустріч, встановлюючи правильний зв’язок від одного виступу до іншого.

Програма була розроблена таким чином, щоб викликати інтерес у громадськості. Кожен виступ тривав не більше 8-10 хвилин.

Ларрі Еванс, представник ADMI в Генеральній конференції адвентистів, закликав учасників вірити в Бога, який не залишає.

«Всім, хто прагне відчути направляючу руку Бога, — сказав Еванс, — момент найбільшого розчарування – це час, коли божественна допомога дуже близька».

Джефф Джордан і Дуглас Домінго да Сілва, два глухих пастора, анімували тему події: «Обличчям до обличчя з Гігантами». У своєму коментарі, натхненні біблійною історією про Давида і Голіафа, вони переконливо розповіли про те, як важливо вірити в Бога, долаючи всі випробування, перемагаючи своїх власних велетнів.

«Єдина можливість домогтися перемоги — це бути в близьких відносинах з Богом, Отцем, з Ісусом», — підтвердив Джордан, і Да Сілва повторив цю думку, кинувши виклик учасникам: «Давид не дивився на зріст велетня, але він дивився на зріст свого Бога . Бога, Який створив світ, води і природу. Про Бога, який, крім цієї планети, також створив і інші: сонце, місяць, зірки. Наскільки великим був Бог? Звичайно, більшим, ніж наші проблеми. Тому, як і Давиду, нам потрібно перестати бачити наші проблеми і почати дивитися на велич нашого Бога ».

Два спеціальних виступи збагатили програму. Ханни Велер, глухий німець, проголосив чудову поему на німецькій мові жестів, натхненну «Тижнем творіння», а Майкл Гейст, також глухий німець, представив чудову пісню … візуально. Слайд-шоу під назвою: Пісні для розгляду. Обидва учасники були дуже високо оцінені.

Тематична пісня «Я не одна», представлена ​​на італійській мові жестів Мікеле Дольче, лідером служіння для глухих в Італії, відкривала, а потім і завершувала весь захід.
Важливою частиною програми керувала Таіда Ріверо, відповідальна за служіння глухим в Іспанії: перекладачі.

«Іноді, коли ми розвиваємо якусь роботу або служіння для Церкви, ми так багато уваги приділяємо власним служінням, що забуваємо про істинне значення командної роботи», – пояснила Тайда Ріверо. «На цій онлайн-конференції я відчула справжню духовну єдність».

«Це був конгрес, зазначений COVID-19, але конгрес, який об’єднав нас більше як адвентистів сьомого дня. Він дав нам надію, подолав перешкоди відстані і навіть подолав обмеження », — уклала Ріверо.

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України