Різні церкви світу моляться за мир в Україні
272291560_789880682406156_6977880569204012521_n
У середу, 26 січня, весь світ молиться за мир в Україні та світі. Провести таку молитовну акцію запропонував Папа Франциск. Крім того, чимало закликів до молитов пролунало від християнських церков та об’єднань різних деномінацій.

У неділю у Ватикані, звертаючись до паломників, папа Франциск закликав до міжнародного дня молитви за мир, щоб уникнути подальшої ескалації навколо України. Про це повідомляє РІСУ.

«З тривогою слідкую за зростанням напруження, що загрожує завдати нового удару по мирові в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті, що має ще ширші наслідки. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоб кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам», – сказав понтифік.

На заклик папи активно відгукнулися церкви в Україні. 

«Закликаю всіх дітей нашої Церкви долучатися до молитовної духовної сторожі. Хоч би де ви були: вдома чи в транспорті, у дорозі на роботу чи на роботі, у школі чи університеті – прошу вас молитися за мир в Україні», – сказав патріарх УГКЦ Святослав.

УГКЦ також організувала ланцюжок живої молитви, який пройде у храмах УГКЦ в Україні та за кордоном: Київ, Мельбурн, Львів, Париж, Філадельфія, Івано-Франківськ, Рим, Зарваниця, Перемишль, Краматорськ, Вінніпег, Лондон.

Протягом дня з цих міст транслюватимуть по «Живому телебаченні» божественну літургію, молебні, акафісти, Ісусову молитву… Завершиться цілоденне чування УГКЦ традиційною молитвою на вервиці о 20:00 під проводом Блаженнішого Святослава та духовним гімном України «Боже великий, єдиний».

Ще раніше до молитви закликали християни-баптисти України. Їхні молитви розпочалися 24 січня і триватимуть до 30 січня.

«Пропонуємо об’єднатися помісною церквою для спільного предстояння перед Господом за мир в Україні й продовження Його незаслуженої милості до нашого народу!» – зазначили на своїй сторінці у Facebook ВСЦ ЄХБ.

Всесвітня Рада Церков молиться, щоби розпалювачам війни відкрились очі. Про це запевнив виконуючий обов’язки генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) oтець д-р Іван Саука.

До молитви закликала також Рада євангельських протестантських церков України: «Запрошуємо 26 січня звершити молитву особливим чином: зателефонуйте комусь з ваших знайомих-християн з іншого міста і разом звершіть з ним молитву про мир в Україні. Також в ці дні моліться в колі своєї родини, в громадах про Божий захист! В спілкуванні з іншими людьми підтримайте їх словами Ісуса: «Не лякайтесь!» Хай це підтримає усіх нас!» 

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала всіх віруючих в Україні та в усіх частинах світу – незалежно від конфесійної належності, мови та національності – в ці дні докласти особливих зусиль для постійної молитви за Україну та єднання з метою готовності дати консолідовану відсіч російському агресору.

«Передусім, ми переконані, що силою нашої спільної молитви Всемогутній Господь не попустить звершитися беззаконню та захистить Український народ від навали загарбників: зупинить російського агресора та звершить своє справедливе правосуддя над злом, що він вчиняє. Також ми впевнені, що з Божою допомогою Український народ упорається з нинішнім викликом, захистить свою державність, суверенітет та територіальну цілісність. Тому закликаємо особливо молитися за захисників України – чоловіків і жінок, а також кожного, хто своєю сумлінною працею, волонтерською ініціативою та відповідальною громадянською позицією зміцнює обороноздатність нашої держави та сприяє її подальшому демократичному поступу», – йдеться у повідомленні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Заклик ВРЦіРО підтримала Українська церква християн віри євангельської.

До молитовної акції сьогодні долучаться українські римо-католики. Вони запропонували 26 січня провести у пості та молитві.

Окрім того, 24 січня Римо-католицька церква в Україні розпочала розарійний єрихон «На Захист України» від російської агресії, який триватиме до 30 січня. Долучитись до «Єрихонської молитви» за Україну вони запрошують всіх католиків та православних.

Слід зауважити, що Православна церква України теж у ці дні молиться за мир в Україні. Так, 30 січня у всіх храмах ПЦУ віряни піднесуть до Господа спеціальну молитву «Коли Вітчизна в небезпеці».

«Від початку російської агресії в наших храмах неперервно звучить молитва про визволення від нашестя чужинців, про Божу опіку над нашими захисниками на фронті, за полегшення долі та звільнення полонених і заручників. Благословляю найближчого недільного дня, 30 січня, у всіх храмах Православної Церкви України піднести додатково особливі молитви за нашу Батьківщину», – закликав митрополит ПЦУ Епіфаній.

Білоруські католики також приєднаються до всесвітньої молитви за мир в Україні. Навіть у самій Росії католики зберуться, щоби спільно піднести молитви за мир.

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ