Розгляд законопроєкту про легалізацію грального бізнесу відтерміновується через перевірку НАЗК
c5b393c-michal-parzuchowski-ot-xbatcotq-unsplash
Фото ілюстративне

Національне агентство з питань запобігання корупції проведе експертизу законопроєкту про легалізацію та державне регулювання азартних ігор. Експертиза призупинить розгляд законопроєкту у строк до 10 днів.

Про це йдеться у документі, який опинився у розпорядженні ЕП.

“НАЗК інформує про початок проведення антикорупційної експертизи проєкту закону 2285-д від 18.12.2019”, – йдеться у документі.

Раніше повідомлялось, що депутати можуть розглянути законопроєкт в цілому 18 червня.

7c31f05-104433402-664406004159679-2811290054771792040-n

До слова, ще у 2015 році Всеукраїнська рада церков виступала проти легалізації грального бізнесу.

Під час зустрічі представників влади з Всеукраїнською радою церков, священнослужителі попередили про неприпустимість легалізації грального бізнесу в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив пастор церкви християн віри євангельської “Божий Мир” Юрій Кулакевич.

“Коли формат Всеукраїнської ради церков зустрічався з нашими високопосадовцями, я не пам’ятаю, чи це був рівень Прем’єр-міністра, говорили прямим текстом священнослужителі, що, шановні, не можна збудувати щастя на нещасті. Це треба розуміти”, – повідомив він.

За його словами, особливо священнослужителі були обурені ініціативою легалізувати гральний бізнес у житлових масивах. Така позиція пояснюється тим, що представники церкви є свідками негативного впливу азартних ігор на людей.

“Ми маємо, на жаль, багато прикладів того, скільки шкоди і непоправної біди приносить у сім’ї. Коли раптом хтось потрапить на цей гачок і виносить з дому, коли вже людина у крайній залежності від цієї біди, тому звичайно священнослужителі нашої церкви говорять про те, щоб триматися подалі від цієї біди. Якщо раптом хтось із нас побачив, що хтось потрапив у цю халепу, ми допомагаємо, щоб люди від такої залежності позбавились. У мене було два випадки таких у громаді, де я служу, це не люди, які мають відношення до церковної громади, але в родинах були такі люди, які мали з цим халепу. Ситуація бідова особливо, коли в сім’ї навіть не здогадуються про це. Тобто людина десь ходить, може навіть працювати, але нічого додому не приносить”, – розповів Юрій Кулакевич.

Він також наголосив на тому, що Всеукраїнська рада церков регулярно звертається до влади із закликом не легалізовувати гральний бізнес.

“В минулі роки Всеукраїнська рада церков не раз зверталася до органів державної влади, щоб це питання впорядкувати. І я чув, що знову є намагання якось це все прибрати до рук, але добра це точно ніколи не приносило і не принесе. В згаданих мною випадках людям допомогли вибратись із того консультації, ну і, звичайно, як і при всіх інших залежностях, такі люди потребують реабілітації, тобто з ними треба говорити, щоб їх соціалізувати в доброму сенсі цього слова, повернути їх до нормального розуміння, хто я є, яка моя мета життя, і навіщо мені ці гральні автомати – достукатись до розуму цієї людини”, – зазначив пастор.

Нагадаємо:

16 січня Верховна Рада проголосувала у повторному першому читанні за доопрацьований фінансовим комітетом парламенту законопроєкт 2285-д, який передбачає легалізацію та державне регулювання азартних ігор. 

У законопроєкті, підготовленому до другого читання пропонується створити Комісію з регулювання ринку азартних ігор, яка буде ліцензувати і моніторити ринок.

Цей пункт не співпадав з баченням законопроєкту голови Нацради реформ Міхеїла Саакашвілі, більшість пропозицій якого відкинули. Однак, президент дослухався до Саакашвілі з приводу корупційних ризиків щодо створення комісії і виступив проти.

За пропозицією Саакашвілі, питання визначення уповноваженого органу пропонувалося віддати на розсуд Кабміну.

Утім, податковий комітет вчинив інакше і навіть підтримав поправку депутата фракції СН Олександра Дубінського, яка дає квоту податковому комітету на призначення членів згаданої комісії.

Також у законопроєкті згадується обов’язкове використання системи онлайн-моніторингу, яка зможе запрацювати через 2,5 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВРЦіРО пояснила свою позицію щодо Стамбульської конвенції

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна
«Возз’єднання сімей і народження дітей у пріоритеті»: у Києві відбувся сімейний Форум
18:02 - Пн / 15 Січ. Події, Сімейні цінності, Україна, Християнські цінності
У Збаражі Перший молитовний сніданок зібрав більше 150 учасників
17:23 - Пн / 15 Січ. Благодійність, Події, Україна, Християнські цінності