Щоб Слово було доступним усім: стартувала найбільша кампанія з перекладу Біблії
6063134516555_WantToKnow
Ініціатори кампанії з перекладу Біблії різними мовами

Десять провідних світових організацій, які перекладають Біблію, нещодавно розпочали кампанію «Я хочу знати», метою якої є зробити Боже Слово доступним для всіх людей до 2033 року.

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на evangelicalfocus.com.

Цей союз партнерів з перекладу Біблії називається IllumiNations і включає Американське біблійне товариство, Biblica, Біблійне товариство глухих, Лютеранські перекладачі Біблії, Seed Company, SIL International, Об’єднані біблійні товариства, Слово для світу, Pioneer Bible Translators та Wycliffe Bible Translators USA.

За даними IllumiNations, понад 1 мільярд людей не мають доступу до Божого Слова своєю мовою, 3800 мовних спільнот у всьому світі не мають повної Біблії, і понад 2000 з цих мов ще не переклали жодного вірша Писання.

Проєкт сподівається, що «95 % населення світу матимуть доступ до повної Біблії, 99,96 % матимуть доступ до Нового Завіту і 100 % матимуть доступ принаймні до певної частини Писань за 12 років».

«Уявіть своє життя, якби ви не знали Істини. Не знали безумовної любові Ісуса. Не знали Божого Слова, що змінює життя, бо воно не існувало вашою мовою. Це похмура реальність для понад одного мільярда людей у ​​всьому світі. Ми маємо на меті це змінити, бо знання Істини змінює все», – говорять у союзі.

За словами творців, кампанія «Я хочу знати» – це найбільша кампанія перекладу Біблії, представлена ​​в соціальних та цифрових медіа, і вона демонструє свідчення 6 людей, які ще не мають доступу до повної Біблії рідною мовою.

Учасники ініціативи можуть спонсорувати «один біблійний вірш, перекладений мовою, яка очікує Божого Слова», за 35 доларів. Їм також пропонується розміщувати біблійний вірш, який вони «хочуть, щоб світ знав» у соціальних мережах, використовуючи хештег #IWTKBible.

«Перекладачі на місці, стратегія на місці, і за підтримки християн з усього світу та у всьому світі ми можемо допомогти кожній людині на землі отримати доступ до Писань мовою, яку вони найкраще розуміють», – зазначив Білл Маккендрі, творчий директор.

Март Грін, службовець з інвестицій міністерства в роздрібній компанії Hobby Lobby, зібрався з ресурсними партнерами та бюро перекладів, щоб сформувати IllumiNations у 2010 році, з метою перекладу Біблії на будь-яку мову для всіх людей, «Голіафа біблійних масштабів для поколінь».

«Але зараз ми на межі гігантської рогатки; кожна людина може мати принаймні частину Біблії своєю мовою протягом найближчих 12 років», – додав він.

За словами Гріна, жоден інший проєкт перекладу Святого Письма в історії не був таким амбіційним або настільки скоординованим, і ніколи раніше перекладачі не мали можливості за допомогою технологій та програмного забезпечення перезаряджати переклад такими стрімкими темпами. Стратегія, люди та технології існують для того, щоб це здійснити..

«Ви можете собі уявити, що Біблії немає англійською мовою чи рідною мовою? Один мільярд людей досі не знає, що має сказати їм Боже Слово. Ми можемо допомогти виконати Велике доручення та викорінити «біблійну бідність» у цьому поколінні», – підсумував Грін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Видавництво Кана презентує книгу: «Біблія за 52 тижні. Рік вивчення Божого Слова для жінок»
13:25 - Чт / 30 Лис. Біблія, Книги, Християнське життя