Світовий Баптистський альянс засудив «неспровоковане та невиправдане вторгнення» росії в Україну
VBA-800×445

Світовий Баптистський альянс випустив резолюцію щодо України. У документі організація засуджує «неспровоковане та невиправдане вторгнення Росії до суверенної держави Україна, яке почалося 24 лютого 2022 року і призвело до нинішньої руйнівної війни на території України» і «підтримує всі ініціативи щодо мирного вирішення цієї війни, але вважає, що це має бути справедливий мир, що включає відновлення всієї території України до 2014 року та відшкодування збитків, заподіяних війною», повідомляє  inVictory з посиланням на Facebook пастор церкви ЄХБ «Спасіння», м. Москви Олексія Маркевича.

Резолюція Генеральної ради Всесвітнього баптистського альянсу щодо України

Генеральна рада Всесвітнього баптистського альянсу, зустрівшись у Бірмінгемі, Алабама, США, з 10 по 15 липня 2022р. 

ЗГАДУЄ слова і приклад старозавітних пророків, які прагнули говорити істину слова Господнього в ситуації війни та конфлікту і прагне наслідувати їхній приклад: 

О, людина! сказано тобі, що добро і чого вимагає від тебе Господь: діяти справедливо, любити діла милосердя і смиренно ходити перед Богом твоїм. (Михей 6:8). 

Нехай, як вода, тече суд, і справді як сильний потік! (Амос 5:24). 

Не підніме народ на народ меча, і більше не навчатимуться воювати (Іс. 2:4). 

ПАМ’ЯТАЄ, що ранні баптисти ясно розуміли, що тільки Ісус є Господом, а не будь-який земний правитель, і були сміливими і мужніми, часто ціною власного життя, говорячи істину світській владі, коли ця влада ставала гнітючою, а базові свободи відкидалися. 

ЗАСУДЖУЄ неспровоковане та невиправдане вторгнення Росії до суверенної держави Україна, яке розпочалося 24 лютого 2022 року і призвело до нинішньої руйнівної війни на території України. 

ЖАХАЄТЬСЯ величезними людськими жертвами, особливо нападами на мирних жителів, а також руйнуванням майна та інфраструктури, у тому числі безглуздим руйнуванням незахищених молитовних будинків, внаслідок невиборчих атак росії на міста та селища України. 

СКОРБИТЬ про тисячі солдатів, які служили як у російських, так і в українських збройних силах, які загинули або отримали поранення внаслідок цієї війни. 

ОПЛАКУЄ людські втрати у вигляді більш ніж 14 мільйонів українських чоловіків, жінок та дітей, насильно переміщених зі своїх будинків, які стали або внутрішньо переміщеними особами, або біженцями в інші країни. 

ЗАНЕПОКОЄНИЙ обмеженнями свободи релігії або переконань на утримуваних росією територіях України, як ми вже вказували в резолюції про свободу релігії в Луганській області на сході України (резолюція Генеральної ради ВБА 2018.1). 

ЗАПЕРЕЧУЄ націоналістичну ідеологію росії, яка призвела до її агресивних дій в Україні та її загроз іншим сусіднім державам. 

ЗАКЛИКАЄ Європейський Союз, G7 та інші міжурядові організації подвоїти свої зусилля щодо підтримки України. 

ПІДТРИМУЄ всі ініціативи щодо мирного вирішення цієї війни, але вважає, що це має бути справедливий мир, що включає відновлення всієї території України до 2014 року та відшкодування збитків, завданих війною.

ВИСЛОВЛЮЄ підтримку тим людям у росії, включаючи релігійних лідерів, які засудили війну своєї країни в Україні як таку, що суперечить євангельським цінностям. 

МОЛИТЬСЯ, щоб усім, хто піклується про істину сьогодні, була дарована благодать виявляти мужність, обстоюючи те, що правильно, і засуджуючи страждання і несправедливість, викликані цією війною і її експансіоністською націоналістичною ідеологією. 

ЦІНУЄ гуманітарні та духовні ресурси Всеукраїнської спілки об’єднань євангельських християн-баптистів, баптистських спілок та інших християнських груп у сусідніх країнах за щедру гостинність, гуманітарну допомогу та духовну допомогу, допомогу біженцям, яку підтримує Європейська баптистська федерація, Форум Всесвітнього баптистського альянсу допомоги та розвитку, а також щедрість всесвітньої баптистської родини. 

ЗАВІРЯЄ керівництво, пастирів та церкви Баптистського союзу в Україні у постійній солідарності, підтримці у молитві, практичній допомозі та даванні всесвітньої баптистської родини у всьому, з чим вони стикаються у цей воєнний час. З ними світова баптистська сім’я, довіряючи Божим обітницям, чекає на час, коли війни більше не буде, «не вчитимуться більше воювати» і переможуть істинний мир і примирення між народами.

Документ доступний за посиланням

Про Всесвітній баптистський альянс 

З моменту свого утворення у 1905 році Всесвітній баптистський альянс об’єднав глобальну баптистську сім’ю, щоб впливати на світ в ім’я Христа, взявши на себе зобов’язання зміцнювати поклоніння, спілкування та єдність; вести місію та євангелізацію; реагувати на нужденних людей через допомогу та розвиток спільноти; захищати свободу віросповідання, права людини та справедливість, сприяти богословським роздумам та розвитку лідерства.

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя