В Африці християни збудували центр із 34 тисяч пластикових пляшок
IMG_1613_large

34 тисячі пластикових пляшок використані для будівництва нового центру Адвентистського Агентства Розвитку та Допомоги (ADRA) у Мавританії. 

Про це йдеться на сайті adventist.ua.

Адвентистське Агентство Розвитку та Допомоги (ADRA) у Мавританії нещодавно відкрило новий громадський центр у Нуакшоті, столиці цієї північної африканської держави.  Крім представників місцевих органів влади, на заході був присутній президент Західного Центрально-Африканського дивізіону (WAD) Елі Вейк-Дідо.

Співробітники ADRA повідомили, що новий центр було збудовано з використанням 34 000 пластикових пляшок, наповнених піском. Пляшки складають каркас споруди замість цегли або шлакоблоків. Будівля терморегулюючого центру має три поверхи та займає площу 180 квадратних метрів (1 940 квадратних футів).

Використані пляшки були зібрані молоддю спільноти у школах та установах. Деякі з них було куплено, повідомили співробітники. Необхідні інвестиції в проєкт у розмірі близько 117 000 доларів США були профінансовані завдяки співпраці між ADRA International та ADRA Belgium. У центрі буде розміщено медичне обладнання для надання первинної медичної допомоги, обладнання для мультимедійного центру, а також кабінети для вивчення мов, шиття, вишивання та бібліотека.

Керівники пояснили, що ця ініціатива є частиною діяльності ADRA щодо розвитку потенціалу через освіту та навчання дрібним ремеслам. «Будівля була спроєктована з використанням інноваційної технології, додатковою перевагою якої є захист навколишнього середовища», – сказали вони.

Під час церемонії відкриття Андре Саєнс, директор ADRA у Мавританії, нагадав про мету створення центру, яка ґрунтується на трьох основних стовпах: «здоров’я населення; вивчення комп’ютерних навичок та мов, таких як англійська, французька та іспанська; та створення багатоцільової зали для проведення освітніх зустрічей на користь молоді».

Присутні на церемонії високо оцінили динамічність ADRA в Мавританії, її наближеність до населення, що обслуговується. Вони також відзначили доступність волонтерів, актуальність проєктів та, особливо, досвід, яким вони діляться з іншими соціальними організаціями у країні.

Місцевий мер сказав, що він високо цінує присутність ADRA у комуні Ель-Міна та пообіцяв підтримувати її роботу у цьому районі. Він додав: «Я хочу, щоб молоді люди скористалися можливістю цього громадського центру для здобуття цілісної освіти, яка поєднує розумовий, фізичний і соціальний розвиток», — сказав він.

В ADRA молоді люди повинні знайти додатковий ресурс для підвищення грамотності та допомогу для того, щоб піти з вулиць, де вони звикли до жебрацтва, насильства, алкоголізму та куріння, повідомили місцеві співробітники.

Умар Талл, відповідальний за асоціацію, яка працює над інтеграцією молодих людей без дипломів, сказав, що він переконаний, що «ADRA є можливістю для молодих людей».

Місцеві жінки також сказали, що вони цінують можливість ADRA навчати молодих дівчат за умов, коли вони часто піддаються маргіналізації.

Вейк-Дідо високо оцінив зусилля, докладені до реалізації цього проєкту, та привітав команду ADRA за їхню самовідданність.

«Я сподіваюся, що місцеве населення відвідуватиме цей центр і добре використовуватиме те, що він пропонує», — сказав він.

IMG_1070_large
IMG_1083_large
IMG_1117_large

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності