В Ірпені волонтери передали сім’ї новозбудований після влучання авіабомби будинок
20221128_121833

У Ірпені 30 листопада волонтери передали місцевій родині, Володимиру і Тетяни Юхимчукам, новозбудований житловий будинок за адресою вул. Павленка, 28.

Попередній дім цієї сім’ї був цілковито знищений 4 березня 2022 року внаслідок влучання російської авіаційної бомби.

Відкриття житлового будинку відбудеться за підтримки Волонтерського центру Ірпінської біблійної церкви (ІБЦ), який безкоштовно відновив споруду та облаштував її для повноцінного життя напередодні зими.

«Зараз ми випромінюємо лише радісні емоції та дякуємо Богові та нашій Ірпінській біблійній церкві, що у цих надзвичайно складних обставинах нам відновили будинок. Ми зможемо спокійно пережити зиму завдяки небайдужості наших друзів та інших волонтерів», – каже Володимир Юхимчук.

У момент обстрілу Володимир і Тетяна Юхимчуки знаходились всередині будинку. Вибухова хвиля кинула їх по різні боки споруди. Після того, як подружжя прийшло до тями (невідомо, скільки часу кожен з них перебував без свідомості), вони знайшли один одного. На думку родини Юхимчуків, вони пережили справжнє чудо, адже залишись у живих після надзвичайно потужного обстрілу.

«Як християнська церква, ми не могли стояти осторонь проблем родини Юхимчуків, адже йшлося про їх фізичне життя та можливість перезимувати. Наш Волонтерський центр став для них «добрим самарянином», і це є справжнє християнство», – каже Станіслав Ґрунтковський, пастор Ірпінської Біблійної Церкви (ІБЦ)

Відео матеріали про знищений будинок доступні за цим посиланням: https://we.tl/t-jR6ttYqnWG

20221128_121801

Про Ірпінську Біблійну Церкву (ІБЦ): найкрупніша протестантська громада Ірпеня. Входить у склад Всеукраїнського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів. Кількість членів ІБЦ –  650. До війни конгрегація фокусувалась на сімейному, підлітковому та спортивному служіннях місту та регіону.

З початком повномасштабного нападу Росії на Україну волонтери ІБЦ надавали окупованим мешканцям Ірпеня гуманітарну допомогу, церковна споруда використовувалась як сховище. Після звільнення міста церковна громада відкрила 6 гуманітарних волонтерських центрів у Гостомелі, Бородянці, Немішаєвому, Михайлівці-Рубежівці та ще два в Ірпені.

Про Волонтерський центр ІБЦ: із самого початку війни організував евакуацію понад 5000 ірпінчан і жителів інших міст і селищ. Центр використовував інфраструктуру ІБЦ та слугував сховищем, заправною станцією та медичним центром, де приймали хворих і допомагали ліками, роздавали теплий одяг і постіль. На базі Центру годували і допомагали підзарядити гаджети, плели маскувальною сітку для військових і роздавали плівку для вікон. Понад 150 будинків отримали допомогу у вигляді заміни вікон і даху.

Волонтери Волонтерського центру ІБЦ побудували 3 будинки для сімей, житло яких було повністю зруйноване внаслідок обстрілів росіян. Сьогодні Центр з понеділка по п’ятницю роздає хліб, який щодня приходить отримати більше 500 людей. Пропонується безкоштовні чай/каву та спілкування з консультантами, які надають духовно-психологічну допомогу. Також на базі Центру роздається теплий одяг і раз на тиждень проводяться регулярні зустрічі з переселенцями та погорільцями.

 

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна
За останній рік на Харківщині відкрили 15 нових церков
15:07 - Пн / 22 Січ. Події, Християнське життя, Церква України