В Євросоюзі планують утворити альянс для захисту християнської спадщини Європи
Evrosoyuz-800×445

16 більш чи менш консервативних політичних сил Євросоюзу минулої п’ятниці представили спільну декларацію, яка має стати першим кроком до формування потужного альянсу у Європарламенті.

Серед ініціаторів потенційного альянсу – польська партія «Право і справедливість», угорська «Фідес», Консервативна народна партія Естонії, італійська «Ліга» та «Брати Італії», французьке «Національне об’єднання», Болгарський національний рух, іспанська партія «Vox». Про це повідомляє politteo.online.

Підписанти декларації позиціонують її як альтернативу глобалістській Конференції про майбутнє Європи. «У той час, коли глобалісти, головним представником яких у Франції є Еммануель Макрон, розпочинають Конференцію про майбутнє Європи, яка має на меті збільшити владу європейських органів, сьогоднішня угода є першим каменем до створення великого союзу у Європарламенті», – повідомили у «Національному об’єднанні».

Між партіями, що підписали декларацію, існують численні відмінності. Так, ПіС та «Фідес» тяжіють до консервативних християнських поглядів. Натомість французьке «Національне об’єднання» відзначається республіканським секуляризмом. Одначе у декларації наголошено на значенні християнської спадщини Європи. «Ми переконані, що співпраця між народами Європи повинна базуватися на традиціях, повазі до культури та історії європейських країн, повазі до європейської християнської спадщини та спільних цінностей, що об’єднують наші нації», – йдеться у документі.

Підписанти виходять із того, що «Європейському Союзу потрібна фундаментальна реформа». Ідеться передусім про зупинення тенденцій, спрямованих на централізацію ЄС, демонтаж національних суверенітетів, етнічне заміщення європейського населення, відрив політичних еліт від власних суспільств. Автори спільної заяви стверджують, що «ЄС дедалі більше стає інструментом у руках радикальних сил, які хочуть здійснити культурну та релігійну трансформацію та врешті-решт побудувати Європу, вільну від власних народів, створити європейську супердержаву, знищити або повалити європейські традиції, трансформувати основні соціальні інститути та моральні принципи».

На противагу цим тенденціям автори заяви підкреслюють важливість реального дотримання однієї з основних засад суспільного вчення Католицької Церкви – принципу субсидіарності. Для цього, на їхню думку, «необхідно створити непорушний набір компетенцій для держав-членів Європейського Союзу та належний механізм їхнього захисту».

З-поміж іншого на противагу віянням ЛГБТ, а також у контексті міграційних викликів автори декларації підкреслюють важливість просімейної політики. «Ми підтверджуємо своє переконання, що сім’я є ключовою підвалиною наших країн. У той час, коли Європа переживає серйозну демографічну кризу через низький рівень народжуваності та старіння суспільства, замість масової імміграції слід розробляти політику, спрямовану на підтримку сімей», – йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: Туреччина вийшла зі Стамбульської конвенції

За темою

Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Депутат Верховної Ради висунув ініціативу щодо встановлення офіційного часу для щоденної молитви
16:56 - Вт / 12 Гру. Події, Політика, Україна, Християнські цінності
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності