Вчора відбулась молитва єдності за Україну
2022-02-21 13.08.23

Щороку у червні проводиться вже традиційний Національний день молитви за Україну. Проте нинішня ситуація на кордонах і загроза повномасштабної війни підштовхнули протестантів до якнайшвидшої організації подібного молитовного дня, щоб в єдності просити Господа дати миру для нашого краю.

Про це пише c4u.org.ua.

Цей захід відбувся 20 лютого в євангельській київській церкві «Благодать» і зібрав представників різних протестантських церков, пасторів і проповідників, які мали обнадійливе послання та закликали віруючих до молитви.

Першим мав слово представник УЦХВЄ Анатолій Козачок, який зачитав з Біблії історію про молитву Ісуса в Гетсиманському саду, яка була буквально агонією, але тим не менш важливою сторінкою євангельської історії. В напружені та переломні часи він закликав молитися і покладати надію на Господа:

«Коли в життя приходять труднощі, переживання, перше, що має зробити християнин — розпочати молитися, інакше впаде в журбу, а ми не хочемо падати в журбу і безнадійність, ми хочемо жити в надії, щоб Божа присутність забрала з нашого серця геть усі переживання».

Багаторічною підтримкою дня молитви було служіння Девіда Хасавея «Євробачення», націлене на поширення Євангелія в Східній Європі.  Його очільник також прилетів із Британії до України. Коли багато іноземців поспішають покинути Україну, 90-річний євангелист Девід Хетевей знайшов можливість бути разом з українцями і також виступив з цінним посланням:

«Я прилетів, бо хочу вас надихнути, хочу благословити вас і  сказати вам, що ми в Британії є найпотужнішою підтримкою для України. Так, наші солдати були вже тут, наш уряд підтримує Україну, наші церкви підтримують Україну і також по всій Британії зараз ідуть молитви за Україну, щоб Бог вас врятував і я люблю вас… І не забувайте, що у червні у нас буде великий день молитви. Червень — це буде велике свято, ми святкуватимемо перемогу над ворогом, будемо святкувати чудесні відповіді від Бога!»

Далі дуже протверезну промову виголосив пастор церкви «Нове життя» Анатолій Калюжний:

«Як багато ми молилися за Україну? Як багато ми постили за Україну? Хто востаннє молився зі слізьми за Україну? Давайте згадаємо, як завзято ми боремося з корупцією? Давайте відверто запитаємо у себе: чи викинули ми оцей совєцький наратив, який сидить у багатьох із нас?»

За ним мав слово старший єпископ Української Євангельської Церкви Зайцев Олександр, який поділився свідченням про настрої християн на Донбасі та закликав молитися не лише про мир, але й про переломний момент у цій війні:

«Цікаво, що тут в Києві такі настрої: всі хотіли б щоб нічого не сталося, а ось в Донецьку, Луганську, в прикордонних зонах всі моляться “Господи, зроби, щоб щось все ж таки сталося!”, тому на відміну від інших, моя молитва про те, щоб Господь все ж таки ЩОСЬ зробив».

Далі на молитовному богослужінні віряни молилися та співали. Слово мали й інші представники церков: єпископ об’єднання церков християн віри євангельської «Спасіння» Бабінець Юрій Миколайович, старший єпископ центру незалежних харизматичних Церков України (Повного Євангелія) Гаврилюк Анатолій Петрович, заступник голови братства незалежних церков та місій ЄХБ України Шаптала Сергій Михайлович, заступник голови «Всеукраїнського союзу церков ЄХБ» Бандура Ігор Олексійович, голова релігійного центру «Союз єврейських громад месіанського іудаїзму» Грисенко Борис Саулович, голова ради місіонерських церков євангельських християн України Танцюва Віктор Зінов’євич, голова ради церков України «Слово життя» Бакал Андрій Володимирович.

Завершальне дуже пристрасне слово мав Девід Хасавей:

«Нам потрібно кликати Силу Божу, щоб перемогти ворога. Дивіться в Біблію, що сталося з Гедеоном: 300 людей перемогли цілу армію. Чому ж? Що Бог зробив? Він збентежив ворога. А чому б нам не попросити Бога зараз зробити ворога збентеженим?… Я не хочу загнати російських солдатів у пекло. Я не хочу, щоб українські солдати потрапили до пекла, тому давайте врятуємо їх від війни. Щоб українська армія була врятованою і російська армія була спасенною, щоб побачити їх у Божому Царстві спасенними через Христа, а не мертвими на полі бою».

Завершила молитовний захід молитва за збереження України, щоб Господь не дозволив жодному російськму солдату топтати українську землю, а також пролунав духовний гімн України «Боже великий єдиний…»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна
«Возз’єднання сімей і народження дітей у пріоритеті»: у Києві відбувся сімейний Форум
18:02 - Пн / 15 Січ. Події, Сімейні цінності, Україна, Християнські цінності
У Збаражі Перший молитовний сніданок зібрав більше 150 учасників
17:23 - Пн / 15 Січ. Благодійність, Події, Україна, Християнські цінності
Заява ВРЦіРО щодо чергової терористичної атаки Росії проти України
18:26 - Пт / 29 Гру. Війна в Україні, Події, Україна