Як послух Божому голосу врятував життя: історія пастора з Луганської області
2022-02-21 13.16.52

Восени 2015 року після недільних зборів в церкві у Свердловську (Луганській області) пастор Тарас Сень та його помічник, проїхавши на авто сто метрів від місця зборів, були затримані озброєними людьми у масках. Їх зв’язали, одягли мішки на голову і без пояснень відвезли у невідомому напрямку.

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на прес-центр Місії «Христос є відповідь».

«Тоді я був нещасливий та щасливий одночасно. Було страшно, але я був щасливий, що на той момент поряд не було моєї родини», – згадує Тарас Володимирович, який дивом врятувався з рук сепаратистів «ЛНР».

За рік до драматичної події, влітку 2014 року дружина пастора з чотирма дітьми поїхали на Західну Україну відвідати родичів, а він залишився у Свердловську продовжувати місіонерську діяльність.

Через тиждень після від’їзду сім’ї неподалік міста почалася війна: бомбили, люди ховалися в будинках, вечорами на вулицях було порожньо, наростала економічна криза.

У таких умовах місіонер ставив питання: що робити з сім’єю далі? Він планував привезти їх назад до Свердловська, але все ж таки помолився Богу, просячи мудрості в цьому питанні.

Дорогою на Західну Україну з наміром забрати сім’ю він заїхав у гості до друга з Харкова. Під час спільної молитви Господь через дружину друга промовив до нього: «Сину мій, не поспішай перевозити людей, тому що буде слідувати удар за ударом, не потрібно наражати їхнє життя на небезпеку. Коли настане час, ти почуєш голос Мій і Я дам знати, коли ти можеш їх перевозити».

Це стало відповіддю від Бога для пастора Тараса:

«Я давно засвоїв: якщо Господь щось говорить, то навіть якщо я не до кінця розумію цього, або мені не подобається те, що я почув, все одно краще послухати Його голос. Питання було закрито. Рішення прийнято. Після приїзду до рідних на Західну Україну я повідомив, що на даному етапі їхній переїзд назад до Свердловська скасовується. Сім’я залишилася у безпеці.

Я зрозумів це тільки тоді, коли сам опинився в полоні восени 2015 року і чув на свою адресу запитання озлоблених сепаратистів: Де твоя сім’я? Чому твоя сім’я не з тобою?»

Згадуючи події того часу і наслідки зробленого на користь Божого голосу вибору, Тарас Сень переконаний, що багато бід у житті християн – це не Божа воля, а результат непослуху Богу:

«Якщо люди керуються амбіціями або власним его, то вони самі себе піддають багатьом скорботам» (з 1 Тим. 6:10). Якби я тоді не послухав Бога, то моя сім’я опинилася б у небезпеці, і я міг би оплакувати наслідки та говорити: «На все воля Божа» або «За що Бог мені це дав?». Але я послухав Його і Він зберіг мене».

Послух Божому голосу буквально врятував життя сім’ї Тараса Сеня. Це було схоже на складання ключового іспиту, але чути Божий голос і бути слухняним пастор навчався і продовжує вчитися постійно.

5 способів, як з вами говорить Бог:

Слово Боже

Насамперед Бог говорить до людини, використовуючи Своє Слово. Коли людина не просто читає, але й заглиблюється та розмірковує над Божим Словом, її серце наповниться істиною, яка направляє у життєвих рішеннях.

Проповіді

Якщо сказане в проповіді здається нав’язливим або ви чуєте цю істину вже не вперше, варто звернути на це увагу: можливо, Господь хоче пожвавити у вашому серці саме те послання, яке вам необхідно почути саме зараз.

Совість у Святому Дусі

Найчастіше совість – це голос Божий у нашому серці. Тому, хто хоче мати благословення у житті, необхідно навчитися жити у гармонії зі Святим Духом. Він підкаже, де ми маємо рацію, а де чинимо неправильно, направить і покаже, як слід чинити в різних ситуаціях.

Люди, які ігнорують голос сумління, зменшують у собі Святого Духа. Але коли наше серце і совість чиста, ми знатимемо, що робимо все правильно.

Духовні дари

У Біблії ми читаємо, що Бог промовляв як особисто до самої людини, так і доносив Свою істину через інших людей. Світ мінливий, ми не можемо покладатися на думку людей або лише на свої висновки. У Слові Божому ми читаємо: «Хто виконує волю Божу, той живе вічно» (Перше Послання Іоана 2:17). Пошук Божої волі у різних життєвих ситуаціях та рішеннях має стати для нас, християн, невіддільною частиною життя.

Бажання

Коли ми щиро шукаємо Бога, читаємо Біблію, прагнемо знати Його волю для свого життя, Святий Дух сповнить наші серця і спрямовуватиме. Іноді вкладені Богом бажання суперечать бажанням нашої душі, тому важливо навчитися відрізняти духовні бажання від душевних. Всім, хто прагне чути Божий голос і бути приємним Йому, варто звертати увагу і прислухатися до тих добрих спонукань, що виникають у серці. Можливо, саме так Бог говорить з вами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна