Як виховати сина благочестивим чоловіком: 10 практичних принципів для батьків
1c277b5-ronald755
Фото ілюстративне

Діти – це справжнє благословіння від Бога, навіть в ті дні, коли ми цього не відчуваємо. Навчити дитину ходити правильними шляхами – це і честь, і відповідальність.

Про це пише ieshua.org.

«Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї» (Приповісті 22:6).

Ось 10 практичних принципів для батьків, щоб виховати сина благочестивим чоловіком:

Викладайте і моделюйте благочестивий характер

Якщо ви спочатку будете вивчати Слово Боже разом зі своїм малюком, а потім виробите в ньому бажання до самостійного вивчення, це дасть йому можливість особисто познайомитися з Ісусом. Знати Ісуса – значить знати Його характер. Чим краще людина розуміє характер Бога, тим легше їй буде перейняти ці якості. Важливо, щоб ви регулярно приділяли цьому час. Також просіть Бога допомогти вам показувати приклад благочестивого характеру.

Проявляйте любов

Навчіть свого сина правильно ставитися до вас сьогодні, щоб він на цьому прикладі розумів, як йому потрібно буде ставитися до своєї майбутньої дружини. 

Заохочуйте фізичні вправи для зняття напруги

Хлопцям потрібні конструктивні способи отримати розрядку і позбутися від розчарування. Більшість хлопчиків перебувають в досить хорошій фізичній формі, тому важливо забезпечити їм можливість займатися спортом регулярно або за потреби. 

Зміцнюйте його ідентичність у Христі

Допоможіть йому набути якостей чоловіка, описаного в Слові Божому. Його ідентичність уже визначена, оскільки його любить Бог. Багато дітей сьогодні борються з самоідентифікацією, а коли виникає невпевненість, потрібно звертатися до Біблії. 

Проявляйте мудрість

Для мами важливо демонструвати принципи благочестивої жінки, щоб син навчився цінувати ці якості та шукати їх в дружині. Почніть вже зараз молитися за його майбутню дружину. Моліться, щоб вона володіла цими якостями.

Шукайте чоловічі зразки для наслідування

Надайте сину можливість проводити час з благочестивими чоловіками. Якщо ваш чоловік – Божа людина, дайте йому можливість розповісти хлопчику про його шлях з Ісусом. Однак не турбуйтеся, якщо у вашому будинку немає благочестивого батька. Є хороша новина – Бог може заповнити все, чого нам не вистачає. Моліться, щоб в житті вашого сина з’явилися благочестиві чоловіки, які були б прикладом для нього. Як мама, ви можете зробити дуже багато для свого сина, але також дозвольте йому отримати користь з позитивної чоловічої взаємодії.

10mother2
Фото ілюстративне

Заохочуйте спілкування

Навчіть сина відкрито виражати свої почуття з молодості, це зміцнить його майбутній шлюб. Виділіть час для спілкування з дитиною. Можливо, для вас це буде незручно, але якщо ваш син проявить до цього інтерес, скористайтеся цим. В підсумку, він ділиться тим, що у нього на серці. 

Виховуйте лідера

Дайте дитині можливість вести й контролювати своє життя і домашні обов’язки. Дозвольте йому приймати власні рішення і брати на себе відповідальність. Говоріть йому, що всі ми помиляємося, але можемо вчитися на своїх помилках. 

Проявляйте повагу

Всі хочуть, щоб їх поважали, тому поважайте і свого хлопчика. Ви найкращим чином проявите до нього свою повагу, якщо будете дозволяти йому керувати, дасте йому можливість розібратися самому зі своїми емоціями та не будете засуджувати, коли він відкриє вам своє серце. Ви також можете підтримувати його щоразу, коли він робить правильний вибір, і питати його думку, коли це доречно. 

Будьте терпимими в випробуваннях

Навчіть його перемагати. Ми всі натрапляємо на труднощі. Як чоловік, ваш син поведе свою сім’ю через випробування. Перш за все, навчіть його молитися, потім зосередьтеся на тому, що ви можете залагодити, а все інше залиште на розсуд Бога. Дайте йому можливість дізнатися, що закриті двері можуть бути перенаправленням Бога, і що подолання випробувань робить нас сильнішими й збільшує нашу здатність допомагати іншим людям, що стикаються з подібними випробуваннями.

Найважливіше, що ви можете зробити для свого сина, – це молитися за нього. Моліться за його майбутню дружину. Моліться про його призначення – щоб воно відкривалося йому під час його дорослішання, і щоб він виконував його. Моліться про його здоров’я і захист, про його благочестивий вплив і про його майбутніх дітей. Він син Бога, а ви отримали дивовижне благословення виховати його. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Форум «Благовістя в умовах війни» став майданчиком для комунікації та мережування християн на ниві Божій
16:08 - Пн / 18 Бер. Події, Християнське життя, Християнські цінності
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Комітет жіночого служіння ВСЦ ЄХБ оголошує Всеукраїнський день молитви сестер 2024
17:46 - Ср / 28 Лют. Події, Християнське життя, Церква України
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Церква «Христос є відповідь» у місті Рівне відсвяткувала День народження
15:46 - Чт / 08 Лют. Події, Свята, Християнське життя, Церква України
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
За останній рік на Харківщині відкрили 15 нових церков
15:07 - Пн / 22 Січ. Події, Християнське життя, Церква України
«Возз’єднання сімей і народження дітей у пріоритеті»: у Києві відбувся сімейний Форум
18:02 - Пн / 15 Січ. Події, Сімейні цінності, Україна, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя