«Євангельські Поради» Валерія Верзуна: Нові інструменти для духовного зростання
Screenshot_2

Книга «Євангельські Поради» Валерія Верзуна – це цінний духовний посібник, який містить практичні поради для різних людей, які хочуть зрозуміти біблійні принципи та застосувати їх у своєму житті. Автор пропонує читачам розглянути ключові моменти євангельського життя.

«Євангельські Поради» – книжка, яка надихає та навчає, як відкривати відносини зі Святим Духом та слухати Його настанови. Ця книга стане незамінним джерелом для кожного, хто бажає глибше зрозуміти Божу волю та розвивати свій власний духовний шлях.

«Євангельські Поради» допоможуть кожному читачеві знайти відповіді на питання, які можуть виникнути у процесі духовного зростання та розуміння віри. Автор пропонує шляхи, які допоможуть встановити більш глибокі та відкриті зв’язки зі Святим Духом та відчути Його благодать. 

Одним з першорядних питань, які порушує автор, є необхідність віри та спілкування з Богом. Автор ділиться своїм досвідом і допомагає читачам зрозуміти, як підтримувати свій духовний розвиток та розвивати свою віру. Книга надає поради про те, як знайти час на молитву та зосередитися на головному, як слухати та розуміти Божі настанови та як відкривати серце для Його благодаті.

Крім того, «Євангельські Поради» пропонують практичні поради про те, як побудувати відносини з Богом і людьми навколо нас. Автор розглядає теми, які стосуються поділу радості та болю з ближніми, як саме допомогти ближнім та як бути вдячним за життя, яке Бог подарував для нас.

«Євангельські Поради» – це книга, яка надає прості та зрозумілі доброзичливі вказівки для кожного, хто прагне розвивати свою віру та знайти свій шлях до духовного розвитку та Бога.

А тепер, давайте поглянемо на світогляд автора цієї книги Валерія Верзуна:

Як і чому Ви прийшли до шляху духовного розвитку?

  • Мабуть у мене був запит до Всесвіту, Бога, але це ніяк не реалізувалось. Випадково в 90-х ми з товаришем вирішили поїхати на екскурсію до Ізраїлю. Товариш в останній момент відмовився і я поїхав один в групі незнайомих людей. Перед поїздкою я цікавився історією і прочитав  про відомі міста Єрусалиму в Ізраїлі. В цій групі було багато релігійних людей і це було мені дивно спочатку. Я бачив цих людей і бачив їхню віру, і бачив як вони відносяться до святих місць про які я тільки читав. А це тут ось, поруч. Думаю що ця поїздка сильно вплинула на мене та змінила.

Пару слів про себе, яким є автор книги? 

  • Автор книги звичайний чоловік. Йому 60 років. Одружений і виховує трьох дочок. Він не святий, нормальний чоловік, не церковний діяч. Я народився, закінчив школу і здобув Вищу освіту також в Києві. Півжиття прожив в радянському суспільстві за законами і ідеологією тих часів. Півжиття прожив в сучасній Україні.

Що Вас надихнуло написати дану книгу, яка стосується саме духовного зростання людини?

  • Я відчував внутрішній біль коли чув як насміхаються над словами з Євангеліє про щоку наприклад, але не знав що з цим робити. В 2021 році вирішив написати цю книгу подивившись під іншим кутом. Нічого подібного я не знайшов  в літературі тому і вирішив назвати цей стиль новим жанром в літературі. Назвав його натхненно-біблійний. Я би хотів, щоб Біблія надихала, давала сили, натхнення і підтримку. Я би хотів, щоб авторів які б писали в цьому жанрі було більше. Поки я відчуваю свій голос як голос чоловіка в пустелі або як чоловік який прийшов в кінотеатр, де люди зібрались після важкого дня розважитись і подивитись новий фільм. А я ходжу поміж рядами і пропоную їм купити мою власну книгу з вищої математики. Але я все рівно роблю те, що маю робити і сподіваюсь на краще.

Що говорить Євангеліє про примирення, якщо людина не може самостійно примиритись із певною життєвою ситуацією чи вже здійсненим фактом?

  • Євангеліє нам дає пораду по перше молитися, тут молитва це також дія. Дія – це терапія. Від Іоана 5:14 «Коли чого просимо згідно волі Його, то Він слухає нас. А як знаємо, що Він слухає нас, чого тільки ми просимо, то знаємо, що отримуємо те, чого просимо від Нього». Євангеліє радить починати з «Отче наш» (Матвія 6:9-13), а далі звертайся до Нього відверто своїми словами, але тільки важливі слова кажи без зайвого.
  • Отримав те, що просив навіть щось мале – подякуй. Євангеліє радить бути вдячним. (Луки 17:17) «Там коли зцілитися десять тільки один прийшов дякувати». Тобто Господь чекає на твою вдячність і вітає її. Так це починає працювати з тобою. Основне це дія.
  • У «Євангельських порадах» є приклад із Євангеліє коли до чоловіка прийшов гість вночі. За іудейським законом гостя мають добре прийняти і нагодувати. У чоловіка нічого не було навіть хліба. Що робити? Соромно вночі іди когось хліба  просити? Але він пішов. Так радить Євангеліє. Цей чоловік стукає до друга, а той спить. Тоді на сході всі спали разом і діти і дорослі і худоба. Як встанеш, то всіх розбудиш. Темно. Друг каже, ні, не відчиню – пізно. Цей чоловік знову стукає. Це порада – будь наполегливим. Знову відмова – не відчиню. І в таких випадках Євангеліє радить продовжувати. І сталась перемога – друг відчинив і дав хліб. Далі порада – це служити людям (1Пет 4:19) і це також дія.
  • Коротко: перша дія – це регулярна молитва, друга – це вдячність Богу за будь який, навіть маленький успіх. Третя – це служіння людям, тобто допомагати і жертвувати щось і ділитись чимось, і підтримувати людей.
  • Людина не може примиритися з важкою ситуацією це, в принципі,  безвихідь. Вихід, на мій погляд згідно з Євангеліє, це дія хоча б маленька.

А де взяти сили?

  • У Бога.

Яким чином?

  • Просити у молитві. Я вірю, що буде результат і Господь допоможе навіть якщо людина не може примиритися з важкою суттєвою ситуацією.

Які поради може дати Євангеліє якщо людині здається, що її духовне життя загасло?

  • Є хороші новини для тебе. Тобі це не байдуже! Ти сам в собі побачив, що твоє духовне життя загасло. Хороша новина в тому, що в тебе існує внутрішній запит щось змінити на краще. В цілому це нормальний процес, так буває.

Що про це говорить Євангеліє ?

  • (Мк 4, 1-20) Говориться про те як сіяч сіяв зерно. Одне впало на дорогу, але птахи повидзьобували його. Друге впало на кам’янистий ґрунт зійшло, але солнце спалило його. Третье впало поміж бур’янів але бур’ян заглушив його. Четверте впало на добру землю і дало плоди (врожай) одне в 100 разів, інше в 60 разів, а інше в 30 разів… Можливо в цьому запитанні мова йде про третій випадок з бур’яном. Насіння, тобто віра, впало на добрий ґрунт, тобто можливо, ти не черства людина, ти духовна людина, але бур’ян заглушив це і духовне життя погасло. Це абсолютно природня історія не хвилюйся. Питання, що є бур’ян в твоєму житті і що саме не дає тобі наснаги, не дає тобі духовної енергії і повної радості? Питання в твоїх вчинків і добрих діях.

Вчинки, що радить Євангеліє по вчинках? 

  • Перший Лист Петра 1:16 «але подібно до Святого, що Вас покликав, будьте святі у своїх вчинках». Задай собі питання: що я роблю не так? Знайшов відповідь вправляй хоч щось прямо сьогодні. І так рухайся далі по життю. Вийшло – відразу подякуй Богові. Скажи це своїми словами. «Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі» (1 до Солунян 5:18). 
  • Наступний крок. Що ще можна робити мені добре і чому? Євангеліє каже: (Луки 11:23) «Хто не збирає зі Мною, той розкидає!». Тут на мій погляд і слід шукати відповідь. Почни робити добрі справи і я сподіваюсь що з Божою допомогою твоє духовне життя піде вгору.

Facebook: https://www.facebook.com/GospelAdvice/

За темою

Українські протестанти планують на міжнародних заходах поширювати правду про війну в Україні
15:18 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Події, Україна, Християнське життя
Волонтери закликають українців віддавати книжки на благодійність
13:20 - Пт / 22 Бер. Благодійність, Книги, Україна
Новим головою Всеукраїнської Ради Церков став президент УБТ Григорій Комендант
18:05 - Пт / 08 Бер. Події, Україна, Християнське життя
Школа під назвою «Живий» розпочинає online курс
12:54 - Чт / 29 Лют. Здоров'я, Освіта, Події, Україна
Рада Церков закликала до Загальнонаціональної молитви і посту
12:47 - Ср / 21 Лют. Події, Україна, Християнське життя
На війні загинув 22-річний Герой з Волині Вадим Прокопчук, який служив у штурмовій бригаді
13:02 - Пт / 16 Лют. Війна в Україні, Події, Україна
Вивчення Біблії, яке об’єднує: На Івано-Франківщині відбувся четвертий «Mark Camp»
12:52 - Ср / 14 Лют. Події, Україна, Християнське життя
Організація нової церкви у Києві
16:40 - Ср / 31 Січ. Події, Україна, Християнське життя, Церква України
У Києві відбувся форум капеланів ВСЦ ЄХБ
17:42 - Ср / 24 Січ. Війна в Україні, Події, Україна
«Возз’єднання сімей і народження дітей у пріоритеті»: у Києві відбувся сімейний Форум
18:02 - Пн / 15 Січ. Події, Сімейні цінності, Україна, Християнські цінності
У Збаражі Перший молитовний сніданок зібрав більше 150 учасників
17:23 - Пн / 15 Січ. Благодійність, Події, Україна, Християнські цінності
Заява ВРЦіРО щодо чергової терористичної атаки Росії проти України
18:26 - Пт / 29 Гру. Війна в Україні, Події, Україна