Жертовність у часи епідемій: ТОП-5 фільмів про медиків
10009_600

Поки триває час карантину, velychlviv.com пропонує до Вашої уваги добірку фільмів про жертовність медиків, які з допомогою знань, а також завдяки вірі, надії та любові знайшли у собі сили не лише вистояти самим під час епідемій, але й допомагали іншим.

1) ”Зцілююча любов. Джузеппе Москаті”

Художній фільм, присвячений життю св. неаполітанського лікаря Джузеппе Москаті. Все своє життя він декларував, що головна сила – любов. Під час епідемії холери, виверження Везувію, Москаті не думав про себе, але опікувався пацієнтами, поспішав їм на допомогу. Святий лікар стверджував, що навіть просте співчуття зцілить хворого швидше, ніж байдуже виконання лікарем своїх обов’язків, а тому переконував у цьому своїх учнів.

2) “Лікар. Учень Авіценни”

Англія, XI століття. Від невідомої хвороби помирає мати 11-річного Роберта Коула. Доля зводить юнака з лікарем-шахраєм Барбером, який бере його до себе помічником. Протягом багатьох років, займаючись «лікуванням», Роберт розуміє, що проти багатьох хвороб його вміння безсилі. Одного разу він дізнається, що далеко на сході живе видатний лікар у світі – Авіценна. І Роберт відправляється в далеку подорож, де йому доведеться зіткнутися з великими труднощами, щоб стати учнем знаменитого лікаря. У цій історії буде й сторінка боротьби із чумою, під час якої медики все ж таки зможуть знайти її причину і методи протистояння “чорній смерті”.

3) Прокажена

Париж 30-х років. Шанталь працює моделлю в будинку моди. Вона красива і успішна. Невдовзі дівчина стає утриманкою багатія. Після народження дитини Шанталь дізнається, що її вразила проказа. Єдиний порятунок – усамітнення та поїздка у лепрозорій, який розташований на далеких островах Фіджі. Під час перебування на вимушеному лікуванні Шанталь не лише знайомиться із самовідданими медиками, які присвячують усе своє життя боротьбі з проказою, але також відкриває для себе світ християнської віри, який надихає піклкуватися не лише про себе, але й про тих, хто поруч.

4) ”Історія монахині”

В основу  сюжету лягла реальна історія життя бельгійки Габріель ван дер Маль, доньки знаменитого хірурга, яка у 1927 році вступила у монастир. У майбутньому її скерували працювати медсестрою у африканській колонії.  Тут сестрі довелося перейти через виклики тяжкої недуги – туберкульозу, яким вона заразилася від пацієнтів. Після років у Африці монахиня повернулася до Бельгії, де вона повинна була як медсестра допомагати солдатам з обох боків барикад. Чи вистачить у монахині і медсестри терпіння на це? Дивіться  у фільмі.

5) “Корчак”

Художній фільм про педагога, лікаря і всесвітньо відомого письменника Януша Корчака, який керував дитячим будинком єврейських сиріт у Варшавському гетто в часи Другої світової війни.  Під час цієї епідемії людської ненависті до ближніх незламний педагог і лікар долав виклики силою любові і надії.

Відома цитата Януша Корчака надихає й сьогодні: “Ми не даємо вам Бога, бо кожен із вас повинен сам знайти Його у своїй душі, не даємо Батьківщини, бо ви повинні самі опанувати її працею свого серця та розуму. Не даємо любові до людини, бо немає любові без прощення, а прощення є тяжка праця, і кожен повинен взяти її на себе. Ми даємо вам одне: даємо прагнення до кращого життя, якого немає, але яке колись буде, і до життя по правді і справедливості. І, можливо, це прагнення приведе Вас до Бога, Батьківщини і любові”.

За темою

За гуманітарну роботу з евакуації українських інвалідів було нагороджено інвалідів з Австрії
13:41 - Чт / 28 Бер. Війна в Україні, Люди, Події, Світ
Хто має навушники чути, нехай почує. Як аудіобіблії допомагають християнам ефективно вивчати Слово
15:43 - Пт / 08 Бер. Біблія, Світ
Британська бібліотека вперше здійснює спільний проєкт з Адвентистською церквою в Україні
12:50 - Вт / 05 Бер. Люди, Події, Світ
У прокат виходить новий фільм від творців «Революція Ісуса» та «Я можу тільки уявити»
17:52 - Пт / 16 Лют. Світ, Фільми, Християнські цінності, Церква
На 66-й церемонії Grammy нагородили християнських виконавців у п’яти номінаціях
12:18 - Ср / 07 Лют. Музика, Події, Світ
Національний молитовний сніданок у США: Джо Байден закликав продовжувати допомагати Україні
13:09 - Пт / 02 Лют. Події, Політика, Світ, Християнські цінності
У Лондоні поліція намагалася завадити співати християнські пісні на вулиці
12:26 - Ср / 31 Січ. Люди, Музика, Світ, Християнські цінності
У 2023 році християнство досягло нового рубежу, перевищивши 2,6 мільярда віруючих
13:46 - Ср / 10 Січ. Світ, Християнське життя, Церква
Названо найпопулярніший у 2023 році вірш з Біблії за версією програми YouVersion
17:28 - Пн / 18 Гру. Біблія, Світ, Християнське життя
Проект Movieguide вибрав 10 найкращих фільмів року, заснованих на вірі
16:34 - Пн / 11 Гру. Світ, Сімейні цінності, Фільми, Християнські цінності
Фільм «Ісус» переклали на 2100-ту мову, досягнувши еквадорського племені ваорані
16:20 - Вт / 28 Лис. Біблія, Світ, Фільми
Відійшов у вічність Уоррен Маркус, творець на каналі CBN дитячого мультфільму «Суперкнига»
17:03 - Пт / 17 Лис. Люди, Події, Світ, Фільми, Християнські цінності