2022-01-15 17.23.28

Рішенням відкритого голосування на служіння єпископа церков ХВЄ Волинської області, на ще один термін, обрано Михайла Івановича Близнюка.

Про це повідомив info Волинь ХВЄ.

Сьогодні у місті Луцьку в церкві «Спасіння» проходить 33-тя звітно-виборча конференція церков ХВЄ Волині. Під час заходу відбулося голосування, рішенням якого Михайла Близнюка обрали головою об’єднання на ще один термін. Першим заступником став Паламарчук Василь Іванович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

2022-01-15 17.12.22
658

30 грудня на Сумщині пройшов Молитовний сніданок: участь взяли голова облдержадміністрації Дмитро Живицький та представники християнських церков та релігійних організацій.

Про це пише Сумська обласна державна адміністрація.

Учасники Молитовного сніданку читали розділ другий Євангелія від Луки, у якому йшлося про народження Ісуса Христа – Сина Божого: «Ангол промовив до них: не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, який є Христос Господь. А ось вам ознака: дитину сповиту ви знайдете, що в яслах лежатиме… Коли Анголи відійшли від них в небо, пастухи зачали говорити один одному: Ходім до Віфлеєму й побачмо, що сталося там, про що сповістив нас Господь. І прийшли, поспішаючи, і знайшли там Марію та Йосипа, та Дитинку, що в яслах лежала. А побачивши, розповіли про все те, що про Цю Дитину було їм звіщено».

У спілкуванні під час Молитовного сніданку священнослужителі звернулися до жителів Сумщини із проханням, щоб за яскравими вогниками ялинки, мандаринами і подарунками люди не забували, чий День народження відзначають. Різдво – народження Сина Божого. І саме про це усі ми маємо пам’ятати і славити Ісуса Христа.

Також учасники Молитовного сніданку подякували Богу за всі позитивні події, які були у їх житті й житті області в цьому році, та помолилися за Україну, Сумщину, за мир і процвітання на нашій землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18303

10-12 грудня у церкві «Спасіння» (м. Луцьк) відбудуться служіння за участі відомого спікера та доктора богослов’я Лео Франка.

Про це повідомила церква «Спасіння» на своїй сторінці в Facebook.

Лео Франк – вчитель за покликанням, є членом церкви в Німеччині, а також служить для багатьох християн у різних країнах світу: в Україні, Казахстані, Росії, Прибалтиці, Канаді та США. 

У Луцьку Лео Франк буде 3 дні. Не пропустіть унікальну можливість послухати його семінари! 

  • 10 грудня, 18:00 – семінар для сімейних пар «Чоловік та жінка на 360 градусів»
  • 11 грудня, 10:00 – семінар для служителів «Бачення Церкви та бачення служителя»
  • 11 грудня, 16:00  – молодіжна конференція «Дошлюбні відносини» 
  • 12 грудня, 10:00 – недільне зібрання «Радість у Господі — сила наша»
  • 12 грудня, 17:00 – регіональне молодіжне зібрання «Вівці Мої чують голос Мій»

«Чи потрібно це вам? Спробуйте, і всі сумніви спростуються! Сьогодні час діяти і час ставати кращими!» – зазаначають організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

31df4cec0933eeba95be69729436e8cb

6 листопада 2021 року в Одесі відбувся вже третій Молитовний Сніданок, який зібрав у Будинку прийомів Одеської обласної ради представників влади регіону, духовенства, народних депутатів області та бізнесменів.

Про це пише navarti.in.ua.

«Вже понад 50 років Молитовні Сніданки є гарною традицією більшості демократичних країн світу. Від США та Європи до Ізраїлю та Південної Кореї – молитовні сніданки об’єднують країни та національні еліти, будучи майданчиком побудови відносин та пошуку розуміння», – зазначають на сайті.

Від імені Одеської обласної адміністрації присутніх привітав перший заступник голови ОДА Борис Волошенков, який наголосив на важливості таких об’єднуючих заходів.

Перший заступник голови Одеської облради, Олег Радковський, у своєму вітальному слові сказав, що молитовні сніданки об’єднують представників різних конфесій та релігій, представників влади та бізнесу навколо важливої мети – побудови мирної, успішної та успішної України.

Також присутніх привітав міський голова Одеси Геннадій Труханов.

На думку організаторів Молитовного Сніданку, проведення такого духовного заходу стало вже традицією для багатонаціональної Одеської області та об’єднало навколо себе багато різних людей.

У процесі заходу депутати різних рівнів, представники ЗМІ та духовенства читали уривки молитов за всі сфери життя країни, за військових на фронті, лікарів у лікарнях та за Україну.

Багато важливих слів було сказано протягом заходу про об’єднання, мир та взаєморозуміння як серед політиків, так і серед народу України.

На завершення ІІІ Молитовного Сніданку в Одесі представники різних релігійних конфесій прочитали спільну молитву за нашу країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

de8656f3a304548f886496c31d5ab61d
4a553cab776289d8bdc558bc29a105ab
ad146a96c5fa805f8266e668375949f1
326574a208ec919782980f9922baaf5d
3cc41055ee6a2aeb9c06975e7ba9f164
fcf944798557178f2adc2141426e32ae
c959fb426d3fd26942ae655d5518e3d2
41f557dcd28b4600f0eabdbe74c8da8b
b48846e217af4f5b40e20415b40bc2c8
1008c714603b2f9839e1e820f29f3614
507ad5fbd252e16008d29991bb039be5
0d586c878f78dd17b75f2dc99d4755fe
cada32de456832414765242308b12422
b54afdb0a78bfbb310828d72851ae61a
8ddb767d566552d82c026f56b1da9150
6b04d92e60289de3185cb4e0b0c0ebe6
dfc7cee5e5f0ba20533b10adb532d5e5
85b1c50368efa4bd8685a4c5794cb1cd
89e623eea79777058f4c3646a2f2ada4
afbe54c4437744eadaa784e9d3aad197
c8f92d9643f05227f6cdc55f0b9a92e0_full

Чергове експертне обговорення в рамках німецько-українського релігійного діалогу відбулося 25-26 жовтня на Київщині.

Про це повідомляє Інститут релігійної свободи.

Захід організувало Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні у співпраці з Інститутом релігійної свободи. У дискусії взяли участь українські та німецькі експерти й релігійні діячі, зокрема представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Обговорення складалося з чотирьох сесій, присвячених проблематиці духовного та соціального служіння церков і релігійних організацій на другому році пандемії COVID-19, а також пошуку балансу між світськими та релігійними наративами. 

Крім цього, експерти і релігійні діячі з України та Німеччини обговорили можливості церков і релігійних організацій у протидії ксенофобії та екстремізму. Мова йшла також про нові можливості міжнародного обміну, спрямованого на розвиток німецько-українських культурних відносин.

Це вже третій за останні роки захід у рамках німецько-українського релігійного діалогу. Учасники зустрічі домовилися про продовження діалогу та співпраці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

3f0691acc3455322b9dae2db8589b0d4_full
6042d47b27baa62ea2693c2109a5528b_full
nehtm

З нагоди 30-річчя незалежної України відбувся молитовний захід «Благословення України» за участю Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

Молитва проходила у вівторок, 24 серпня, в Софійському соборі.

Були присутні представники різних християнських конфесій, які молилися по черзі. Участь у події взяли президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою Зеленською.

Трансляцію молитви можна побачити на “Живому Телебаченні”:

У Києві представники різних конфесій молилися за Україну
579

Слово преображення (грец. Метаморфосіс, лат. Transfiguratio) означає «перетворення в інший вид», «зміна форми».

Про це пише Ківерцівська біблійна церква.

Свято встановлено на згадку про євангельську подію, коли троє апостолів побачили Ісуса Христа у всій його Божественній величі.

На жаль, багато українців за популярними традиціями можуть так і не дізнатися про справжню суть події, яка описана в Євангеліях. Яблучний спас, мед і яблука – чудово, але сьогоднішнє свято не про це! Сьогоднішнє Свято – про Ісуса Христа! Який помер заради нас на хресті і воскрес, звільнив нас від гріхів та проклять, дарувавши нам вічне життя. 

Ось як описав преображення апостол Петро в своєму другому посланні 2 Петр. 1:16-18: «Бо ми сповістили вам силу та прихід Господа нашого Ісуса Христа, не йдучи за хитро видуманими байками, але бувши самовидцями Його ве́личі. Бо Він честь та славу прийняв від Бога Отця, як до Нього прийшов від величної слави голос такий: „Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!“ І цей голос, що з неба зійшов, ми чули, як із Ним були на святій горі.»

Через цю подію Бог нагадує нам важливі істини. По – перше, лише Ісус Христос є втіленням Божої Слави на Землі, по-друге, шлях до Божої слави проходить через земні страждання, по-третє, Божа слава перевищує всі наші очікування і є життям для наших душ. 

Побачити Божу Славу ми можемо лише вірою прийнявши те, що зробив Христос на Голгофі, а всю повноту Божої слави ми побачимо в другому приході Ісуса Христа. Тому хай Бог дарує нам віру і допоможе бути слухняним Його Улюбленому Сину в нашому щоденному житті.

Дух Святий через апостола Павла закликає нас щодня підніматись в молитві на гору до Ісуса Христа, щоб в вірі проходити свій земний шлях на зустріч Божій славі  Кол. 3:1-4: «Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці. Ду́майте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. Бо ж ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом. Коли з’явиться Христос, наше життя, тоді з’явитеся з Ним у славі і ви.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

IMG_3481

13 серпня, відбулись установчі збори Полтавського підрозділу ГО «Асоціація капеланів в охороні здоров’я України».

Про це пише polinfo.gov.ua.

Капеланство в охороні здоров’я – це інститут (служба) капеланів, які представляють різні конфесії, мають богословську і клінічну спеціалізовану підготовку та уповноважені релігійними організаціями здійснювати душпастирську опіку в закладах охорони здоров’я, спрямовану на забезпечення релігійних і духовних потреб пацієнтів та їхніх сімей. Людина, звертаючись з тяжкою хворобою переживає страждання, і вміння надати духовну опіку насправді впливає на зменшення больового симптому.

Основне завданням капелана – духовна опіка хворих та його родичів, робота з медичним персоналом, адже медики так само потребують духовного погляду на хворобу й страждання пацієнтів.

Для того, щоб медичний капелан міг здійснювати свою душпастирську діяльність, йому необхідно пройти богословську та клінічну підготовку, час від часу підвищуючи свою кваліфікацію, адже капелан служить в особливих умовах, і, на відміну від священика, потребує додаткових знань – медичних, психологічних, соціальних, міжконфесійних, володіючи серйозним пакетом компетенцій.

«Я, як представник всеукраїнської ініціативи у створенні та просуванні медичного капеланства у сфері охорони здоров’я, хочу вам не лише презентувати, а й включити вас у цю роботу. Дуже важливо, щоб в Україні цей рух був на високому рівні та просувався не лише на рівні Києва, а й на місцях. Маю практичний досвід медичного капеланства у Львові, в свій час представляв Україну у Європейській асоціації медичних капеланів і з того часу, залучившись європейським досвідом, ми впроваджуємо набутий досвід в Україні», – зазначив Андрій Нагірняк, віце-президент та співзасновник Асоціації капеланів в охороні здоров’я України, модератор проєкту із впровадження капеланства в Україні.

У ході зустрічі присутнім представлено Концепцію впровадження капеланства та план дій щодо її реалізації, презентовано перспективи та етапи впровадження капеланства в системі охорони здоров’я України.

Медичне капеланство є кроком для гуманізації системи охорони здоров’я України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

photo_2021-08-13_11-21-47 (4)
4eb12368-8348-4d61-8147-c2a014e970c7_w1023_r1_s

Соціологічна служба Центру Разумкова з 29 липня по 4 серпня 2021 провела дослідження року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.

Про це пише Центр Розумкова.

Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до:

  • Збройних Сил України (їм довіряють 68% опитаних);
  • волонтерських організацій (64%);
  • Церкви (63,5%);
  • Державної служби з надзвичайних ситуацій (61%);
  • Голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (57%);
  • Державної прикордонної служби (55%);
  • Національної гвардії України (54%);
  • добровольчих батальйонів (53,5%);
  • ради міста (селища, села), в якому проживає респондент (51%).

Недовіра найчастіше висловлюється:

  • ЗМІ Росії (не довіряють їм 79% опитаних);
  • державному апарату (чиновникам) (76%); 
  • Верховній Раді України (75%);
  • судам (судовій системі загалом) (74%);
  • Уряду України (72%);
  • політичним партіям (72%);
  • Прокуратурі (71%);
  • комерційним банкам (71%);
  • Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) (70%);
  • Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) (70%);
  • Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (69%);
  • Вищому антикорупційному суду (68%);
  • Державній податковій службі Україні (65%);
  • Державній митній службі Україні (65%);
  • місцевим судам (65%);
  • Конституційному Суду України (63%);
  • Верховному Суду (63%);
  • Національному банку України (60%);
  • Президенту України (58%);
  • профспілкам (55%);
  • Національній поліції (53%);
  • Раді національної безпеки та оборони України (51%);
  • Службі безпеки України (50%).

Деталі та дані у таблицях (у відсотках) за посиланням. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

1004

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький разом із головою обласної ради Віктором Федорченком та представниками різних церков та конфесій помолився за Сумщину і Україну, а також жителів дружньої нам провінції Мугла в Туреччині, яка потерпає від лісових пожеж.

Про це пише sm.gov.ua.

«Сумщина має з 2000 року договір про співпрацю з провінцією Мугла. Це наші добрі друзі, тому особливо зараз, коли вони потерпають від стихії, ми духовно і морально маємо підтримати їх», – розповів Дмитро Живицький.

Голова облдержадміністрації зачитав текст листа, який надіслало керівництво провінції Мугла. У листі було прохання до жителів Сумщини молитися, щоб ці лісові пожежі припинилися.

«Сьогодні ми проводимо традиційний молитовний сніданок і у спільній молитві звертаємося до Всевишнього, щоб біди наших друзів і партнерів з Туреччини закінчилися», – наголосив Дмитро Живицький.

Пастор Сумської Християнської церкви, організатор молитовних сніданків в Сумській області та Україні Віталій Орлов зазначив, що територія провінції Мугла – це біблійні місця, пов’язані з апостолом Павлом. І сьогодні необхідно всім помолитися за те, щоб Всевишній дав цій провінції дощі, які припинять пожежі.

Також учасники молитовного сніданку прочитали Нагірну проповідь. Це серія повчань Ісуса Христа, які містять основні елементи його морального вчення. Згідно з Євангелієм від Матвія, Ісус виголосив ці свої повчання на схилі не названої гори і скерував їх до своїх учнів та до великої юрби народу.

Найвідомішими частинами нагірної проповіді є блаженства, молитва «Отче наш», заповіді не противитися злу, не судити інших тощо.

Навколо наказів Нагорної проповіді серед учасників Молитовного сніданку виникла дискусія: як бути і залишатися з Богом; де взяти сили, щоб у скрутні часи зробити правильний вибір, співзвучний з біблейськими заповідями. Дійшли єдиної думки, що Нагорна проповідь містить відповіді на ці та багато інших запитань. Для сповнення наказів проповіді необхідною є Божа благодать, котру всі люди отримали через спасіння, яке приніс Ісус. 

«Щоб тобі у житті було добро, щоб навколо було добро, треба самому творити добро», – наголошували учасники Молитовного сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: